Už jste se přejedli krevet na grillu? vyzkoušejte tuto asijskou variaci
16 krevet Vannamei
Sezamový olej
1 menší cibule
50g červené curry pasty
1/2 červené paprika
1 jarní cibulka
250ml kokosového mléka
1 limetka
Sůl
Koriandr
1 hrnek lepkavé rýže
Postup:
- Rýží připravíme dle návodu a poté ji držíme teplou k podávání.
- Rozpálíme trochu sezamového oleje a lehce na něm opečeme najemno nakrájenou cibuli.
- Jakmile se začne barvit do lehce zlatova přidáme curry pastu a necháme 2 minuty opéct.
- Poté zalijeme kokosovým mlékem a vše rozmícháme. 2 minuty provaříme.
- Přidáme krevety a vaříme 5 minut. Krevety se uvaří rychle a budou krásně šťavnaté.
- Na poslední 2 minuty přidáme papriku na kostičky.
- Vypneme plotnu, přidáme jarní cibulku a šťávu z půlky limetky.
- Na závěr vmícháme nasekány koriandr a část si necháme na servis.
- Servírujeme krevetové curry s lepkavou rýží a na talíři posypeme koriandrem.