Krevetové curry s lepkavou rýží

Už jste se přejedli krevet na grillu? vyzkoušejte tuto asijskou variaci

 

16 krevet Vannamei

Sezamový olej

1 menší cibule

50g červené curry pasty

1/2 červené paprika

1 jarní cibulka

250ml kokosového mléka

1 limetka

Sůl

Koriandr

1 hrnek lepkavé rýže

 

Postup:

  1. Rýží připravíme dle návodu a poté ji držíme teplou k podávání.
  2. Rozpálíme trochu sezamového oleje a lehce na něm opečeme najemno nakrájenou cibuli.
  3. Jakmile se začne barvit do lehce zlatova přidáme curry pastu a necháme 2 minuty opéct.
  4. Poté zalijeme kokosovým mlékem a vše rozmícháme. 2 minuty provaříme.
  5. Přidáme krevety a vaříme 5 minut. Krevety se uvaří rychle a budou krásně šťavnaté.
  6. Na poslední 2 minuty přidáme papriku na kostičky.
  7. Vypneme plotnu, přidáme jarní cibulku a šťávu z půlky limetky.
  8. Na závěr vmícháme nasekány koriandr a část si necháme na servis.
  9. Servírujeme krevetové curry s lepkavou rýží a na talíři posypeme koriandrem.