Mořská vlk s baby mrkví

Závan letní Itálie. Recept je připraven s mořským vlkem, ale hodí se např. i okouník mořský nebo pražma.

 

- 2x filet mořského vlka

- 1/4 másla

- 1 hrst hladkolisté petržele

- 5 snítek tymiánu

- 1 stroužek česneku

- 6 ředkviček

- 1/2 limetky

- 1 chilli paprička

- 10ks malých mrkví

- Lžíce olivového oleje

- Sůl a pepř

 

Máslo si necháme povolit v pokojové teplotě. Poté do něj nasekáme petrželku a tymián a nastrouháme česnek. Ochutíme solí a pepřem a pomocí vidličky utřeme v kompaktní hmotu.

Vlka necháme přes noc povolit v ledničce. Malé mrkve si očistíme a necháme jim kousek zeleného stonku, v závěru to vypadá moc hezky. Ředkvičku a chilli nakrájíme na drobné kostičky přidáme trošku nasekané petrželky a ochutíme solí a šťávou z půlky limetky.

Grill zapneme na střední teplotu a vložíme mrkve potřené olivovým olejem. Začneme opékat a necháme cca 15 minut aby mrkve lehce změkly. Grill rozpálíme naplno. Vložíme vlka kůží dolů a opékáme cca 5 minut. Na poslední chvíli grill zavřeme, ale necháme prostor nad rybou aby se svrchu zatáhla, ale nespálila a zbytečně jsme ji nepřetáhli. Stačí cca 2 minuty. Mrkve vyndáme na hlubší talíř a přidáme velkou lžíci bylinkového másla a hezky promícháme aby se mrkve obalily. Na talíř vložíme mrkve zalijeme zbytkem másla z talíře a na ně položíme rybku na kterou dáme po celé ploše také bylinkové máslo a dozdobíme ředkvičkovou salsou.