Krevetové curry s rýží podle @davidvkuchyni

Toto curry vykouzlíte během chvilky, ale vzpomínat na jeho chuť budete ještě dlouho. Fantastický asijský evergreen!

  • Doba přípravy:
    20 minut
  • Krevety si v potřebném počtu vyndejte s předstihem z mrazáku. Ideálně je nechte velmi pomalu rozmrznout v lednici. 

Suroviny

počet porcí

  • KREVETOVÉ CURRY 16 kusů krevet Vannamei
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 kus menší cibule
  • 50 g červené curry pasty
  • 1/2 červené papriky
  • 1 kus jarní cibulky
  • 250 g kokosového mléka
  • 1 kus limetky
  • 1 snítky koriandru
  • PŘÍLOHA 1 hrnek jasmínové rýže
  • K DOCHUCENÍ 1 špetka sůl

Postup

  • Rýží připravíme dle návodu a poté ji držíme teplou k podávání. 

    Máme-li krevety ve slupce, můžeme je pro větší pohodlí při konzumaci dopředu vyloupat.

  • Rozpálíme sezamový olej a lehce na něm opečeme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile se začne barvit lehce dozlatova, přidáme curry pastu a necháme 2 minuty opéct na nižší teplotě, aby se rozvinulo aroma. 

  • Poté směs koření a cibule zalijeme kokosovým mlékem a vše rozmícháme. 2 minuty provaříme. Přidáme krevety a vaříme 5 minut. Krevety se uvaří rychle a budou krásně šťavnaté.

  • Na poslední 2 minuty přidáme papriku na kostičky. Vypneme plotnu, přidáme jarní cibulku a šťávu z půlky limetky. Na závěr vmícháme nasekány koriandr, část si necháme na ozdobení.  

  • Krevetové curry servírujeme s lepkavou rýží a na talíři posypeme koriandrem.

     

Dobrou chuť!
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".