Toto curry vykouzlíte během chvilky, ale vzpomínat na jeho chuť budete ještě dlouho. Fantastický asijský evergreen!
Rýží připravíme dle návodu a poté ji držíme teplou k podávání.
Máme-li krevety ve slupce, můžeme je pro větší pohodlí při konzumaci dopředu vyloupat.
Rozpálíme sezamový olej a lehce na něm opečeme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile se začne barvit lehce dozlatova, přidáme curry pastu a necháme 2 minuty opéct na nižší teplotě, aby se rozvinulo aroma.
Poté směs koření a cibule zalijeme kokosovým mlékem a vše rozmícháme. 2 minuty provaříme. Přidáme krevety a vaříme 5 minut. Krevety se uvaří rychle a budou krásně šťavnaté.
Na poslední 2 minuty přidáme papriku na kostičky. Vypneme plotnu, přidáme jarní cibulku a šťávu z půlky limetky. Na závěr vmícháme nasekány koriandr, část si necháme na ozdobení.
Krevetové curry servírujeme s lepkavou rýží a na talíři posypeme koriandrem.