Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Kalamáry osušíme a následně nakrájíme na plátky silné cca 0,5cm. Lehce osolíme a opepříme.
Do misky dáme mouku a prášek do pečiva. Přidáme vejce a lehce osolíme.
Metličkou smícháme a následně postupně přiléváme minerálku. Přiléváme opravdu pomalu a za stálého míchání, abychom vyšlehali všechny hrudky. Jakmile zmizí hrudky, začneme šlehat opatrně, abychom z těstíčku nevyšlehali všechny bublinky z minerálky. Výsledné těstíčko má mít konzistenci řidšího palačinkové těsta.
Pokud si nebudete jisti, vyzkoušejte nejprve usmažit jeden kroužek, když bude těsto moc tlusté, hutné, potřebuje naředit.
Kalamáry obalíme v hladké mouce. Jednotlivé kroužky namáčíme v těstíčku a vkládáme do oleje rozpáleného na 170°C. (Nejlépe to jde kuchařskou pinzetou).
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Máte rádi lososa? Máte rádi krevety? Milovníci Boxxi - spojte je! Tohle je přesně ten pokrm, který chcete v létě jíst stále dokola, dokud nezůstane mrazák prázdný. Nemusíte ale…
Jednoduchý recept na přípravu grilovaných sardinek - s trochou času vytvoříte velkou parádu, ať už k obědu nebo k večeři s přáteli.
Rybí klasika obohacená o letní chutě.
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Když se povede grilovací počasí, toto je ideální recept na lehký jarní oběd z grilu. V opačném případě dobře poslouží i elektrický kontaktní gril nebo grilovací pánev.
Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s…
Poprosili jsme Marka, který celé Boxxi vymyslel a založil (a sám už se s rybami něco navařil), aby připravil pár svých oblíbených receptů s Boxxi rybkami a mořskými plody.…
Tradiční severský gravlax je gurmánskou třešničkou každého dobrého pohoštění. Na přípravu ale nepotřebujete žádnou školu, zvládně ji opravdu každý.
Britská kuchyně není pro našince až tak atraktivní. Co snad ale miluje celý svět, to jsou fish and chips neboli smažená treska s hranolky a dipem ze zeleného hrášku (může být i…
Nejlepší část z tresky se nachází u horního hřbetu. Tzv. loin je šťavnatá porce rybího masa, která má tu výhodu, že je zcela bez kostí. Při konzumaci se tak můžeme plně…