Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Kalamáry osušíme a následně nakrájíme na plátky silné cca 0,5cm. Lehce osolíme a opepříme.
Do misky dáme mouku a prášek do pečiva. Přidáme vejce a lehce osolíme.
Metličkou smícháme a následně postupně přiléváme minerálku. Přiléváme opravdu pomalu a za stálého míchání, abychom vyšlehali všechny hrudky. Jakmile zmizí hrudky, začneme šlehat opatrně, abychom z těstíčku nevyšlehali všechny bublinky z minerálky. Výsledné těstíčko má mít konzistenci řidšího palačinkové těsta.
Pokud si nebudete jisti, vyzkoušejte nejprve usmažit jeden kroužek, když bude těsto moc tlusté, hutné, potřebuje naředit.
Kalamáry obalíme v hladké mouce. Jednotlivé kroužky namáčíme v těstíčku a vkládáme do oleje rozpáleného na 170°C. (Nejlépe to jde kuchařskou pinzetou).
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Halibut je méně známá ryba, která má bohaté bílé maso. Ve formě steaků se hodí dobře také ke grilování, ale v tomto receptu se podíváme, jak rybu zahalit do krémového kabátu s…
Na našem e-shopu nedávno přibyly (a jsou 2x do týdně čerstvě z moře zaváženy) čerstvé mušle - slávky. Na svou oblíbenou delikatesu už nemusíte chodit do vybraných restaurací,…
Jemný krém z lososa z chladných moří se postará o vroucí pohlazení nejen v zimním čase. Svou lahodností si u nás vysloužil místo i na štědrovečerním stole.
Tento recept přímo oslavuje jaro. Tři druhy zelených jarních plodin s rybou parádně ladí. Bramborová kaše, zdá-li se příliš kalorická, může být vynechána. Bylinkové máslo…
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Když se povede grilovací počasí, toto je ideální recept na lehký jarní oběd z grilu. V opačném případě dobře poslouží i elektrický kontaktní gril nebo grilovací pánev.
Předkrmem z hřebenatek budete za hvězdu. A pro podmanivou kombinaci hřebenatek a vermutu hrozí, že na další chody ani nedojde! :)
Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s…
Poprosili jsme Marka, který celé Boxxi vymyslel a založil (a sám už se s rybami něco navařil), aby připravil pár svých oblíbených receptů s Boxxi rybkami a mořskými plody.…