Smažené kalamárové kroužky podle @davidvkuchyni

Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.

  • Doba přípravy:
    20 minut
  • Kalamár nechte pozvolna (njelépe v lednici přes noc) rozmrznout.

Suroviny

počet porcí

  • KALAMÁR 400 g kalamár patagonský
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bílý Kampotský pepř
  • TĚSTÍČKO 3 lžíce hladké mouky
  • 1 kus vejce
  • 150 ml minerálky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 kus citrón
  • NA SMAŽENÍ 500 ml slunečnicový olej

Postup

  • Kalamáry osušíme a následně nakrájíme na plátky silné cca 0,5cm. Lehce osolíme a opepříme.

  • Do misky dáme mouku a prášek do pečiva. Přidáme vejce a lehce osolíme.

  • Metličkou smícháme a následně postupně přiléváme minerálku. Přiléváme opravdu pomalu a za stálého míchání, abychom vyšlehali všechny hrudky. Jakmile zmizí hrudky, začneme šlehat opatrně, abychom z těstíčku nevyšlehali všechny bublinky z minerálky. Výsledné těstíčko má mít konzistenci řidšího palačinkové těsta.

    Pokud si nebudete jisti, vyzkoušejte nejprve usmažit jeden kroužek, když bude těsto moc tlusté, hutné, potřebuje naředit.

  • Kalamáry obalíme v hladké mouce. Jednotlivé kroužky namáčíme v těstíčku a vkládáme do oleje rozpáleného na 170°C. (Nejlépe to jde kuchařskou pinzetou). 

Dobrou chuť!
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".