Pečená treska s restovaným pak choi podle @restartujem

Tento recept je součástí kuchařky Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně. Restart jídelníčku si pro své rybí recepty vybírá jen prvotřídní suroviny. Boxxi je jejich jasná volba v případě ryb a mořských plodů.

1 filet tresky

hrst lístků koriandru

1 lžička černého sezamu

1 lžíce oliváče

kousek zázvoru

1 menší citrón

250g pak choi

2 stroužky česneku

1 lžíce sezamového oleje

 

POSTUP


1 Koriandr nasekejte najemno. Z citrónu
vymačkejte šťávu. Tresku očistěte,
zbavte kostí, osolte ji, pokapejte citrónem,
posypte nasekaným koriandrem
a sezamem. Plech nebo formu na pečení
vyložte pečicím papírem a tresku na něj
položte. Vložte do předehřáté trouby
a pečte při 180 °C asi 15–20 minut
(doba pečení závisí na výšce fi letu).


2 Mezitím si očistěte pak choi, každý list
podélně rozpulte a zprudka krátce orestujte
na sezamovém oleji spolu s nadrobno
nasekaným zázvorem a česnekem. Osolte.


3 Pečenou tresku podávejte s restovaným
pak choi.