Tento recept je součástí kuchařky Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně. Restart jídelníčku si pro své rybí recepty vybírá jen prvotřídní suroviny. Boxxi je jejich jasná volba v případě ryb a mořských plodů.
1 filet tresky
hrst lístků koriandru
1 lžička černého sezamu
1 lžíce oliváče
kousek zázvoru
1 menší citrón
250g pak choi
2 stroužky česneku
1 lžíce sezamového oleje
POSTUP
1 Koriandr nasekejte najemno. Z citrónu
vymačkejte šťávu. Tresku očistěte,
zbavte kostí, osolte ji, pokapejte citrónem,
posypte nasekaným koriandrem
a sezamem. Plech nebo formu na pečení
vyložte pečicím papírem a tresku na něj
položte. Vložte do předehřáté trouby
a pečte při 180 °C asi 15–20 minut
(doba pečení závisí na výšce fi letu).
2 Mezitím si očistěte pak choi, každý list
podélně rozpulte a zprudka krátce orestujte
na sezamovém oleji spolu s nadrobno
nasekaným zázvorem a česnekem. Osolte.
3 Pečenou tresku podávejte s restovaným
pak choi.