Lososový krém podle @naskokvkuchyni

Jemný krém z lososa z chladných moří se postará o vroucí pohlazení nejen v zimním čase. Svou lahodností si u nás vysloužil místo i na štědrovečerním stole. 

  • Doba přípravy:
    20 minut
  • Máte-li porce mraženého lososa, nechte je před přípravou důkladně rozmrazit. Nejlépe uděláte, necháte-li je přes noc v lednici pomalu povolit.  

Suroviny

počet porcí

Doporučené snoubení

Famille Bougrier, Rosé d´Anjou AOP

Postup

  • V hrnci orestujeme na přepuštěném másle pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme nakrájenou mrkev a po chvíli na kostičky nakrájené brambory. Restujeme cca 3-5 minut.

  • Přilijeme předem připravený vývar z lososového skeletu a vaříme cca 10 minut. 

  • Lososa zbavíme kůže, nakrájíme ho na kostky a na pánvi opečeme na trošce másla. Pár kousků si odložíme stranou na dozdobení. Zbytek lososa přidáme do polévky, osolíme ji, opepříme dle chuti a zjemníme smetanou ke šlehání, 1 lžící krémového sýra. 

  • Polévku již nevaříme, vše přendáme do mixéru a rozmixujeme do hladkého krému.

  • Horkou polévku naservírujeme do talíře, ozdobíme nasekanými pistáciemi a orestovanými kostičkami lososa.

Dobrou chuť!
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".