Jemný krém z lososa z chladných moří se postará o vroucí pohlazení nejen v zimním čase. Svou lahodností si u nás vysloužil místo i na štědrovečerním stole.
V hrnci orestujeme na přepuštěném másle pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme nakrájenou mrkev a po chvíli na kostičky nakrájené brambory. Restujeme cca 3-5 minut.
Přilijeme předem připravený vývar z lososového skeletu a vaříme cca 10 minut.
Lososa zbavíme kůže, nakrájíme ho na kostky a na pánvi opečeme na trošce másla. Pár kousků si odložíme stranou na dozdobení. Zbytek lososa přidáme do polévky, osolíme ji, opepříme dle chuti a zjemníme smetanou ke šlehání, 1 lžící krémového sýra.
Polévku již nevaříme, vše přendáme do mixéru a rozmixujeme do hladkého krému.
Horkou polévku naservírujeme do talíře, ozdobíme nasekanými pistáciemi a orestovanými kostičkami lososa.