Treska tmavá loin bez kůže, bez kostí 300g
Kód: ADRI_FISH021Související produkty

Objevte výjimečnou chuť arktického lososa v prémiové kvalitě, prakticky bio. Dvě porce po 140–160 g, bez kostí a s kůží, ideální pro zdravé a chutné pokrmy. Perfektní volba pro...

Dopřejte si islandskou kvalitu s naší treskou obecnou. Jemná chuť z čistých vod severního Atlantiku, bez kůže a kostí. Ideální pro rychlou a zdravou přípravu pokrmů. Balení...

Losos obecný 2 porce s kůží, bez kostí 300g je ideální volbou pro milovníky ryb a mořských plodů. Praktické 150g porce usnadňují přípravu chutných pokrmů. Bez aditiv a přidané...

Okouník mořský je pevná bílá ryba s jemnou a rafinovanou chutí, která vás nadchne. Ideální volba na grilování.

Treska tmavá 2 porce bez kůže, bez kostí 300g je ideální volbou pro milovníky ryb a mořských plodů. Tato mořská ryba nabízí výraznější chuť a pevné maso, které oceníte při...

Objevte ten nejlepší kousek z tresky obecné - hřbetní část s kůží, bez kostí. Balení obsahuje 2x150g prvotřídního masa, ideálního pro grilování či pečení. Perfektní volba pro...

Klasika všech klasik – porce z tresky obecné bez kůže a kostí, ideální pro rodinné večeře. V balení najdete 5x150 g kvalitní mořské ryby, která je skvělá na grilování, pečení i...

Lahodná paštika z vyuzeného kapřího masa s jemnou chutí smetany, špetky soli a čerstvého pepře. Přidáním rozmarýnu z domácí bylinkové zahrady získala paštika příjemnou...
Detailní popis produktu
Treska tmavá loin bez kůže a kostí je skvělou volbou pro milovníky ryb. I když její šedočervené maso nemusí být na první pohled tak atraktivní, její chuť vás mile překvapí. Má vyvážený poměr tuků a bílkovin, což ji činí ideální pro různé kulinářské úpravy. Báječně se hodí do omáček, těstíčka či trojobalu.
Ryby z Islandu patří k nejzdravějším a nejchutnějším v Evropě. Okolní chladné vody nejsou kontaminovány nebezpečnými látkami a ryby zde mají ideální podmínky pro svůj růst a vývoj. I způsob rybolovu je pro nás zásadní. Spolupracujeme s certifikovanými producenty, kteří loví a zpracovávají ryby šetrným a odpovědným způsobem
Nutritional Values per 100g
- Energetická hodnota: 339 kj / 80 kcal
- Bílkoviny: 18 g
- Tuky: 0,9 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g)
- Sůl: 0,3 g
- Sacharidy: 0 g (z toho cukry: 0 g)
O produktu
- Latinský název ryby: Pollachius virens
- Obchodní označení: Treska tmavá, filet bez kůže - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno
- Hmotnost celková: 300 g (bez glazury)
- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě
- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti
O výrobě
- Způsob produkce: Lov
- Země odlovu/odchovu: FAO 27.5 - loviště Islandu a Faerských ostrovů
- Země původu: Island
- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku
- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku
Způsob skladování
- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .
- Uchování u spotřebitele :
- Chladnička 0 až 2 °C : 1 den
- Mraznička -6 °C : 1 týden
- Mraznička -12 °C : 1 měsíc
- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.

Volně lovené ryby
Ochrana (nejen) mořského života je pro nás důležitá, proto v naší produkci dbáme na udržitelný způsob rybářství. Ryby, které v naší nabídce najdete, jsou proto loveny volně loděmi, které ráno vyrážejí na moře a loví s použitím háčků a šňůr. Nejde tedy o lodě s velkou zátahovou sítí, které decimují vše živé. Volný lov je šetrný k rybě, která je ušetřena stresu před zabitím.
Mrazíme jinak
Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.


Bez přidané vody
U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.
Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.
Hodnocení

.svg.png)
Recepty
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ryby a seafood |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.4 kg |
EAN: | 8594187972448 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.