Treska obecná loin s kůží 300g
Kód: ADRI_FISH004Související produkty

Objevte výjimečnou chuť arktického lososa v prémiové kvalitě, prakticky bio. Dvě porce po 140–160 g, bez kostí a s kůží, ideální pro zdravé a chutné pokrmy. Perfektní volba pro...

Losos obecný 2 porce s kůží, bez kostí 300g je ideální volbou pro milovníky ryb a mořských plodů. Praktické 150g porce usnadňují přípravu chutných pokrmů. Bez aditiv a přidané...

Losos obecný 5 porcí s kůží, bez kostí 750g je ideální volbou pro milovníky ryb a mořských plodů. Tento kvalitní losos je připravený v rodinném balení po porcích 5x150 g, bez...

Lékořicová sůl z Islandu 90g je ručně vyráběná trvanlivá specialita od Boxxi food solutions s.r.o. Tato unikátní směs perské lékořice a islandské mořské soli přináší...

Klasika všech klasik – porce z tresky obecné bez kůže a kostí, ideální pro rodinné večeře. V balení najdete 5x150 g kvalitní mořské ryby, která je skvělá na grilování, pečení i...

Treska jednoskvrnná 2 porce bez kůže 300g je méně známá, ale vysoce kvalitní mořská ryba s jemnou chutí. Ideální pro milovníky ryb a mořských plodů. Filety jsou baleny po 150...

Objevte ten nejlepší kousek masa z islandské tresky tmavé. Bez kostí, bez kůže, v praktických porcích – ideální pro vaši kuchyni. Balení obsahuje 2x150 g. Perfektní volba pro...

Okouník mořský je pevná bílá ryba s jemnou a rafinovanou chutí, která vás nadchne. Ideální volba na grilování.
Detailní popis produktu
Treska obecná loin s kůží 300g je vynikající volbou pro milovníky ryb. Tento vysoký filet z tresky obecné, známý také jako "rybí svíčková", nabízí jemné bílé maso bez kostí, což ocení zejména děti. Treska je bohatá na vitamíny A a D a plnohodnotné bílkoviny, což ji činí ideální součástí zdravého jídelníčku.
Naše treska pochází od certifikovaných producentů, kteří loví ryby šetrným a odpovědným způsobem. Každé ráno vyplouvají na moře, kde používají dlouhé vlasce s háčky, a odpoledne se vracejí do přístavu. Ryby jsou téměř okamžitě zpracovány a expedovány na další cestu, aby si zachovaly svou čerstvost.
Nutritional Values per 100g
- Energetická hodnota: 323 kJ / 76 kcal
- Bílkoviny: 18 g
- Tuky: 0,6 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g)
- Sůl: 0,3 g
- Sacharidy: 0 g (z toho cukry: 0 g)
O produktu
- Latinský název ryby: Gadus morhua
- Obchodní označení: Treska obecná filet s kůží (loin) - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno
- Hmotnost celková: 300 g (bez glazury)
- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě
- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti
O výrobě
- Způsob produkce: Lov
- Země odlovu/odchovu: FAO 27.5 - loviště Islandu a Faerských ostrovů
- Země původu: Island
- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku
- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku
Způsob skladování
- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .
- Uchování u spotřebitele :
- Chladnička 0 až 2 °C : 1 den
- Mraznička -6 °C : 1 týden
- Mraznička -12 °C : 1 měsíc
- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.

Volně lovené ryby
Ochrana (nejen) mořského života je pro nás důležitá, proto v naší produkci dbáme na udržitelný způsob rybářství. Ryby, které v naší nabídce najdete, jsou proto loveny volně loděmi, které ráno vyrážejí na moře a loví s použitím háčků a šňůr. Nejde tedy o lodě s velkou zátahovou sítí, které decimují vše živé. Volný lov je šetrný k rybě, která je ušetřena stresu před zabitím.
Mrazíme jinak
Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.


Bez přidané vody
U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.
Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.
Hodnocení

.svg.png)
Recepty
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ryby a seafood |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.4 kg |
EAN: | 8719283140236 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.