BIO Kapr filet s kůží, bez kostí, min. 500g
Kód: FISBIKAP001Související produkty

Mušle sv. Jakuba - Japonsko - 1000g jsou absolutní delikatesou z moře. Tato prémiová kvalita mušlí je ideální pro milovníky ryb a mořských plodů. Perfektní pro přípravu...

Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte variaci ryb a mořských plodů. Tento Boxxi box vám přináší průřez tím nejlepším, co na Boxxi máme. A ještě s ním ušetříte. Obsahuje:...

Objevte výjimečnou chuť arktického lososa v prémiové kvalitě, prakticky bio. Celkem 10 porcí po 150 gramech + 2 porce zdarma!

Prvotřídní pravé japonské Wagyu v kvalitě A5 - striploin za bezkonkurenční cenu. Ochutnejte "nebe v hubě".

Kombinace těch nejoblíbenějších islandských ryb ve výhodném Boxxi boxu! Tak neváhejte a ochutnejte tyhle krasavce z nejčistších vod okolo Islandu!

Losos obecný 5 porcí s kůží, bez kostí 750g je ideální volbou pro milovníky ryb a mořských plodů. Tento kvalitní losos je připravený v rodinném balení po porcích 5x150 g, bez...

Box hodný králů plný masa, kombinace skvělého hovězího s ještě lepším hovězím. Výběr steaků od libovějších, přes prorostlé až po pořádný kus masa s kostí. Obsahuje: 1x...

Islandský losos - skelet na polévku mražený 700g+ je ideální základ pro lahodné rybí polévky. Tento vysoce kvalitní produkt z kategorie Ryby a mořské plody, Mořské ryby, vám...
Detailní popis produktu
Kapr není zdaleka jen na Vánoce. Povozte se na sladkovodní BIO vlně i během roku.
Základní informace o produktu
BIO kapří filet – čerstvé rybí maso bez kostí s kůží.
Ryby jsou chovány v certifikovaných rybnících s přirozeným ekosystémem, s přirozenou stravou bez použití chemických přísad, GMO krmiv a syntetických léčiv
Ryby jsou chovány výhradně v ekologických podmínkách certifikovaných BIO standardem. Násada ryb pochází rovněž výhradně z rodičovských ryb s certifikací BIO. Použití antibiotik, hormonů nebo syntetických látek je zcela vyloučeno. Krmivo pochází z certifikovaných ekologických zdrojů.
Nutritional Values per 100g
- Energetická hodnota: 115 kcal (484 kJ)
- Bílkoviny: 16,7 g
- Tuky: cca 4,7 g (s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin)
- Sůl: 0 g
- Sacharidy: 0,3 g
O produktu
- Latinský název ryby: Cyprinus carpio
- Hmotnost celková: 500 g (bez glazury)
- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě
- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti
O výrobě
- Způsob produkce: Ekologický chov
- Země odlovu/odchovu: Ratibořské hory, Jižní Čechy, Tábor
- Země původu: Česká republika
- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku
- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku
Způsob skladování
- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .
- Uchování u spotřebitele :
- Chladnička 0 až 2 °C : 1 den
- Mraznička -6 °C : 1 týden
- Mraznička -12 °C : 1 měsíc
- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.
Mrazíme jinak
Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.


Bez přidané vody
U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.
Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.
Hodnocení

.svg.png)
Recepty
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ryby a seafood |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
EAN: | 8594024560807 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.