Islandský losos filet, s kůží, bez kostí, 750g+
Kód: 1408/600 1408/700 1408/800 1408/900 Zvolte variantuSouvisející produkty
Islandský losos - skelet na polévku mražený 700g+ je ideální základ pro lahodné rybí polévky. Tento vysoce kvalitní produkt z kategorie Ryby a mořské plody, Mořské ryby, vám...
Světoznámá delikatesa. Náš uzený losos 100g má pevnou strukturu a jemnou kouřovou chuť. Ideální pro milovníky ryb a mořských plodů. Perfektní do salátů, na chlebíčky nebo jako...
Váš nákup vám zabalíme do vašeho soukromého boxu, díky tomu vám vydrží chvíli i v teple. Ideální, pokud si chcete nechat doručit naše rybičky například do práce.
Tuňák steak RED 1000g je ideální volbou pro milovníky ryb a mořských plodů. Tento vysoce kvalitní steak z tuňáka žlutoploutvého je perfektní na sushi, poke nebo grilování....
Hotový, dochucený a skvělý Wakame salát 250g je tradiční pochoutka z mořských řas Wakame. Stačí jen rozmrazit a podávat! Bohatý na vitamíny a minerály, ideální k rybám, mořským...
Krevety Vannamei 16/20 loupané 1kg jsou absolutní krevetí klasikou v univerzální velikosti. Ideální pro těstoviny, saláty nebo na gril. Připravené k okamžitému použití –...
Pangas filety bez kůže 1kg jsou jemné a lehké sladkovodní ryby s neutrální chutí, ideální pro pečení a další způsoby přípravy. Praktické rodinné balení obsahuje cca 5 steaků o...
Wagyu Striploin A5 Miyazaki – nejvyhlášenější japonské hovězí. Špičkové mramorování za bezkonkurenční cenu – exkluzivně u nás.
Detailní popis produktu
Základní informace o produktu
Losos pochází z ekologického a udržitelného farmového chovu v čistém arktickém oceánu kolem Islandu. Ryby jsou krmeny pouze kvalitní stravou bez růstových hormonů a jiných aditiv. Filety jsou zpracovány ručně, což zaručuje jejich vysokou kvalitu.
Metoda konzervace
Při dodržení správného technologického postupu je mražení šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Používáme metodu IQF (individuální rychlé zmrazení), která čerstvé rybí maso šokově zmrazí. Díky tomu zůstávají nutriční hodnoty, textura i chuť zcela zachovány.
Nutritional Values na 100 g výrobku
- Energetická hodnota: 779kJ / 187 kcal
- Tuky: 14 g – z toho nasycené mastné kyseliny: 2,7 g
- Sacharidy: 2,3 g – z toho cukry: 0g
- Bílkoviny: 20 g
- Sůl: 0,1g
Alergeny a složení
- Alergeny: Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů.
- Složení: Losos obecný (Salmo salar)
Doporučení pro skladování a přípravu
Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení již produkt nezmrazujte zpět. V chladničce při teplotě 0 až 2 °C vydrží až 3 dny, v mrazničce při -6 °C jeden týden, při -12 °C jeden měsíc a při -18 °C viz datum minimální trvanlivosti uvedené na obalu výrobku.
Tento produkt je určen k tepelné úpravě a může obsahovat kosti.
Původ produktu
- Země odlovu/odchovu: Island
- Země původu: Česká Republika
- Způsob produkce: Chov
- Veterinární schvalovací číslo: Uvedeno na obalu výrobku
- Datum zmrazení: Uvedeno na obalu výrobku
Nutritional Values per 100g
- Energetická hodnota: 779 kj / 187 kcal
- Bílkoviny: 20 g
- Tuky: 14 g (z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g)
- Sůl: 0,1 g
- Sacharidy: 2,3 g (z toho cukry: 0 g)
O produktu
- Latinský název ryby: Salmo salar
- Obchodní označení: Losos arktický, filet s kůží - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno
- Hmotnost celková: 750 g (bez glazury)
- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě
- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti
O výrobě
- Způsob produkce: Chov
- Země odlovu/odchovu: Island
- Země původu: Česká republika
- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku
- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku
Způsob skladování
- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .
- Uchování u spotřebitele :
- Chladnička 0 až 2 °C : 1 den
- Mraznička -6 °C : 1 týden
- Mraznička -12 °C : 1 měsíc
- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.
Mrazíme jinak
Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.


Bez přidané vody
U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.
Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.
Udržitelný chov arktických lososů
Dbáme na udržitelnost celého procesu rybářství – bez sítí, využívání růstových hormonů a devastace mořského života. To se poté odráží nejen na ochraně naší planety, ale i v chuti a kvalitě ryb.
V naší nabídce najdete pouze lososy z nejchladnějších vod v Evropě – z okolí Islandu a Arktických vod. V této oblasti působí silné mořské proudy, což znamená, že zdejší voda patří mezi ty nejčistší a také velmi dobře simuluje přirozené prostředí lososa. Je zde nízká hustota ryb, což pro ně znamená méně stresu a více plavání. Díky většímu pohybu pak mají ryby také maso mnohem pevnější a chutnější.

Hodnocení
Recepty
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Ryby a seafood |
|---|---|
| Záruka: | 1 rok |
| EAN: | 8594187971359 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.






