Okouník mořský filet s kůží, 200g
Kód: ADRI_FISH007Související produkty

Vlk mořský filet s kůží bez kostí 240g+ – prémiová ryba s jemným a šťavnatým masem. Ideální na gril či do trouby pro gurmánský zážitek. Perfektní volba pro milovníky ryb a...

Náš šampion mezi rybami - siven arktický, celý krásný filet na kůži, bez kostí. Ideální pro tataráček, ceviche nebo grilování. Delikátní chuť vás okouzlí. Váha filetu je 220 -...

Losos obecný 5 porcí s kůží, bez kostí 750g je ideální volbou pro milovníky ryb a mořských plodů. Tento kvalitní losos je připravený v rodinném balení po porcích 5x150 g, bez...

Objevte ten nejlepší kousek masa z islandské tresky tmavé. Bez kostí, bez kůže, v praktických porcích – ideální pro vaši kuchyni. Balení obsahuje 2x150 g. Perfektní volba pro...

Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte variaci ryb a mořských plodů. Tento Boxxi box vám přináší průřez tím nejlepším, co na Boxxi máme. A ještě s ním ušetříte. Obsahuje:...

Treska jednoskvrnná 2 porce bez kůže 300g je méně známá, ale vysoce kvalitní mořská ryba s jemnou chutí. Ideální pro milovníky ryb a mořských plodů. Filety jsou baleny po 150...

Rib Eye steak je z vysokého roštěnce, který se nachází v přední části hřbetu. Pořádný kus masa z volka plemene Ayrshire, chovaného na pastvinách ve Finsku. Bez hormonů a...

Pangas filety bez kůže 1kg jsou jemné a lehké sladkovodní ryby s neutrální chutí, ideální pro pečení a další způsoby přípravy. Praktické rodinné balení obsahuje cca 5 steaků o...
Detailní popis produktu
Okouník mořský filet s kůží, 200g, je výjimečná ryba, která vás okouzlí svou lahodnou chutí a všestranností v kuchyni. Bílé maso s nízkým obsahem tuku a vysokým množstvím bílkovin řadí tuto rybu mezi nejzdravější volby pro vaši stravu.
Maso okouníka mořského je jemné a má měkkou konzistenci, která se lehce rozpadá. To znamená, že se při tepelné úpravě rychle a jednoduše vaří, griluje nebo peče. Jeho plnost a vláčnost v ústech spolu s oříškově máslovou chutí z něj činí oblíbenou volbu pro gurmány.
Nutritional Values per 100g
- Energetická hodnota: 409 kj / 97 kcal
- Bílkoviny: 18 g
- Tuky: 3 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g)
- Sůl: 0,2 g
- Sacharidy: 0 g (z toho cukry: 0 g)
O produktu
- Latinský název ryby: Sebastes marinus
- Obchodní označení: Okouník mořský filet bez kůže, hluboce zmrazeno, vakuově baleno
- Hmotnost celková: 200 g (bez glazury)
- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě
- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti
O výrobě
- Způsob produkce: Lov
- Země odlovu/odchovu: FAO 27.5 - loviště Islandu a Faerských ostrovů
- Země původu: Island
- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku
- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku
Způsob skladování
- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .
- Uchování u spotřebitele :
- Chladnička 0 až 2 °C : 1 den
- Mraznička -6 °C : 1 týden
- Mraznička -12 °C : 1 měsíc
- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.

Volně lovené ryby
Ochrana (nejen) mořského života je pro nás důležitá, proto v naší produkci dbáme na udržitelný způsob rybářství. Ryby, které v naší nabídce najdete, jsou proto loveny volně loděmi, které ráno vyrážejí na moře a loví s použitím háčků a šňůr. Nejde tedy o lodě s velkou zátahovou sítí, které decimují vše živé. Volný lov je šetrný k rybě, která je ušetřena stresu před zabitím.
Mrazíme jinak
Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.


Bez přidané vody
U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.
Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.
Hodnocení

.svg.png)
Recepty
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ryby a seafood |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.22 kg |
EAN: | 809628003008 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Adri & Zoon je rodinná společnost s 40 lety zkušeností s rybami a mořskými plody. Se svou flotilou na Islandu a v Nizozemí a produkčními kapacitami tamtéž je zárukou prvotřídní kvality. Zároveň dbá na udržitelnost rybolovu a produkce a svým přístupem je po desetiletí vzorem pro celý rybí trh.