Norský losos obecný 2 porce s kůží, bez kostí 300g
Kód: ADRI_FISH020_2-150Související produkty

Dopřejte si islandskou kvalitu s naší treskou obecnou. Jemná chuť z čistých vod severního Atlantiku, bez kůže a kostí. Ideální pro rychlou a zdravou přípravu pokrmů. Balení...

Objevte ten nejlepší kousek z tresky obecné - hřbetní část s kůží, bez kostí. Balení obsahuje 2x150g prvotřídního masa, ideálního pro grilování či pečení. Perfektní volba pro...

Náš šampion mezi rybami - siven arktický, celý krásný filet na kůži, bez kostí. Ideální pro tataráček, ceviche nebo grilování. Delikátní chuť vás okouzlí. Váha filetu je 220 -...

Treska jednoskvrnná 2 porce bez kůže 300g je méně známá, ale vysoce kvalitní mořská ryba s jemnou chutí. Ideální pro milovníky ryb a mořských plodů. Filety jsou baleny po 150...

Objevte ten nejlepší kousek masa z islandské tresky tmavé. Bez kostí, bez kůže, v praktických porcích – ideální pro vaši kuchyni. Balení obsahuje 2x150 g. Perfektní volba pro...

Světoznámá delikatesa. Náš uzený losos 100g má pevnou strukturu a jemnou kouřovou chuť. Ideální pro milovníky ryb a mořských plodů. Perfektní do salátů, na chlebíčky nebo jako...

Objevte výjimečnou chuť arktického lososa v prémiové kvalitě, prakticky bio. Dvě porce po 140–160 g, bez kostí a s kůží, ideální pro zdravé a chutné pokrmy. Perfektní volba pro...

Treska tmavá 5 porcí bez kůže, bez kostí 750g – výrazná rybí chuť a pevná struktura. Ideální pro milovníky mořských ryb. Naše kvalitní treska je naporcovaná po 150 g, což...
Detailní popis produktu
Losos obecný prémiové kvality je ideální volbou pro milovníky rybích specialit. Tento losos se skvěle hodí k přípravě za syrova, takže si můžete bez obav vychutnat domácí sushi či sashimi. Výborně chutná také jako tatarák.
Nutritional Values per 100g
- Energetická hodnota: 779 kj / 187 kcal
- Bílkoviny: 20 g
- Tuky: 14 g (z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g)
- Sůl: 0,1 g
- Sacharidy: 2,3 g (z toho cukry: 0 g)
O produktu
- Latinský název ryby: Salmo salar
- Obchodní označení: Losos arktický, filet s kůží - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno
- Hmotnost celková: 300 g (bez glazury)
- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě
- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti
O výrobě
- Způsob produkce: Chov
- Země odlovu/odchovu: Norsko
- Země původu: Holandsko
- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku
- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku
Způsob skladování
- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .
- Uchování u spotřebitele :
- Chladnička 0 až 2 °C : 1 den
- Mraznička -6 °C : 1 týden
- Mraznička -12 °C : 1 měsíc
- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.
Mrazíme jinak
Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.


Bez přidané vody
U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.
Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.
Hodnocení

.svg.png)
Recepty
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ryby a seafood |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.4 kg |
EAN: | 8719283140212 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Synonymum pro udržitelný chov lososů - to je Islandský Arnarlax. Losos je chován v panenských Westfjords na severozápadě Islandu, v těch nejčistších vodách, které najdeme. Bez chemie, bez antibiotik, bez růstových hormonů. Tak blízko přirozenému prostředí, jak je to jen možné.