Kapří hranolky, 500g
Kód: FISNAKAP003Související produkty

Mušle sv. Jakuba - Japonsko - 1000g jsou absolutní delikatesou z moře. Tato prémiová kvalita mušlí je ideální pro milovníky ryb a mořských plodů. Perfektní pro přípravu...

Nebojte se experimentovat a vyzkoušejte variaci ryb a mořských plodů. Tento Boxxi box vám přináší průřez tím nejlepším, co na Boxxi máme. A ještě s ním ušetříte. Obsahuje:...

Box hodný králů plný masa, kombinace skvělého hovězího s ještě lepším hovězím. Výběr steaků od libovějších, přes prorostlé až po pořádný kus masa s kostí. Obsahuje: 1x...

Objevte výjimečnou chuť arktického lososa v prémiové kvalitě, prakticky bio. Celkem 10 porcí po 150 gramech + 2 porce zdarma!

Islandský losos - skelet na polévku mražený 700g+ je ideální základ pro lahodné rybí polévky. Tento vysoce kvalitní produkt z kategorie Ryby a mořské plody, Mořské ryby, vám...

Kombinace těch nejoblíbenějších islandských ryb ve výhodném Boxxi boxu! Tak neváhejte a ochutnejte tyhle krasavce z nejčistších vod okolo Islandu!

TUŇÁK FRIENDLY MALDIVES TUNA – mistrovské dílo tradičního rybolovu 🐟 FRIENDLY MALDIVES TUNA steak z tuňáka ve slunečnicovém oleji – TUŇÁK JEDNA BÁSEŇ Na udici, ne do sítí,...

BOXXI Tuňák Surf & Turf Box 1900g, kombinace skvělého hovězího a tuňáka. Obsahuje: 5x Steak z tuňáka 200g (mražené) 1x Rib Eye steak - Ayershire...
Detailní popis produktu
Kapří hranolky jsou dozajista jedním z nejoblibenějších předkrmů nejen na jihu Čech, ale poslední dobou se v různých variacích objevují i v těch nejlepších restauracích napříč republikou. Připravte si je i doma za zlomek ceny bez nutnosti kupovat celého kapra.
Základní informace o produktu
Čerstvé maso z kapra, upravené do tvaru hranolků o délce cca 8–12 cm a šířce 1–2 cm. Filety jsou zpracovány ručně, vykostěné (včetně odstranění drobných Ykostí).
Kapr pochází z chovu v Jižních Čechách, konkrétně se jedná o společnost Štičí líheň Esox, kde chovají nejen kapra, ale i mnoho dalších sladkovodních ryb již více než 70 let a jsou si tedy velice jisti svým řemeslem. Ryby jsou chovány v tradičních rybnících nebo nádržích s kontrolovanými podmínkami a s využitím standardních krmiv schválených dle legislativy.
Nutritional Values per 100g
- Energetická hodnota: 779 kj / 187 kcal
- Bílkoviny: 20 g
- Tuky: 14 g (z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g)
- Sůl: 0,1 g
- Sacharidy: 2,3 g (z toho cukry: 0 g)
O produktu
- Latinský název ryby: Salmo salar
- Obchodní označení: Losos arktický, filet s kůží - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno
- Hmotnost celková: 750 g (bez glazury)
- Návod na přípravu: výrobek je určen k tepelné úpravě
- Upozornění: výrobek může obsahovat kosti
O výrobě
- Způsob produkce: Chov
- Země odlovu/odchovu: Norsko
- Země původu: Holandsko
- Veterinární schvalovací č.: uvedeno na obalu výrobku
- Zmrazeno dne : uvedeno na obalu výrobku
Způsob skladování
- Teplota skladování : Skladujte při teplotě -18 °C a nižší . Po rozmrazení znovu nezmrazujte .
- Uchování u spotřebitele :
- Chladnička 0 až 2 °C : 1 den
- Mraznička -6 °C : 1 týden
- Mraznička -12 °C : 1 měsíc
- Mraznička -18 °C a nižší : Viz datum minimální trvanlivosti
Při dodržení správného technologického postupu je mražení zcela šetrný a bezpečný způsob konzervace potravin. Během procesu zpracování nepřidáváme do ryb nic navíc – žádnou vodu ani aditiva. Gramáž uvedená u jednotlivých porcí je tedy skutečná váha masa. Pokud se rybí filety rozmrazí správně, chuť a obsah živin jsou srovnatelné s čerstvě ulovenou rybou.
Mrazíme jinak
Ryby mrazíme tak, abyste doma měli k dispozici maso v kvalitě, která se téměř neliší od okamžiku krátce po vylovení. Lovení probíhá na malých rybářských lodích, které ráno vyjedou na moře a večer se vrací, a proto jsou naše ryby naporcovány, zabaleny a zamraženy do 24 hodin po výlovu. Nedochází tak ke drancování ekosystémů moří a plýtvání tzv. „nevhodnými úlovky“, jako je tomu při mražení na velkých plovoucích fabrikách, které jsou na mořích dny i týdny.


Bez přidané vody
U nás nepotřebujeme uměle zvyšovat váhu produktů tím, že bychom do svaloviny mražených ryb přidávali vodu. Takové ryby poznáte na první ochutnání, jakmile se voda při tepelném zpracování uvolní, zůstane vám jen maso bez chuti.
Jednou (a jedinou přijatelnou) variantou obsahu vody v mražených potravinách je ochranná glazura. Ta se aplikuje na povrch ryby nebo mořských plodů (typicky např. krevet) a chrání tak rybu před vymrzáním. Tato ochranná vrstva se pohybuje mezi 5-20 % a vždy musí být uvedena ve složení výrobku! Pokud tedy není ryba zabalená ve vakuu, je voda v podobě ochranné glazury dokonce žádoucí pro uchování kvality.
Hodnocení

.svg.png)
Recepty
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ryby a seafood |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
EAN: | 8594064560805 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.