Chuť této omáčky dle originální italské receptury si rychle zamilujete. Rajčatová omáčka je jemně ochucená listy bazalky a řapíkatého celeru. Omáčku stačí už jen ohřát a servírovat s těstovinami nebo kuskusem a výborný oběd či večeře je za 10 minut i s vařením těstovin na stole.
Energetická hodnota | 168 kJ / 40 kcal |
Tuky | 1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1 g |
Sacharidy | 5.7 g - z toho cukry 4.4 g |
Vláknina | — |
Bílkoviny | 1.4 g |
Sůl | 0.6 g |
Alergeny | Celer |
Složení | Drcená rajčata (85 %; rajčata (70 %), rajčatová šťáva, regulátor kyselosti (kyselina citrónová)), mrkev, cibule, řapíkatý celer, olivový olej extra virgin, listy bazalky (0,4 %), sůl jedlá, pepř černý. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, hořčice, sóji a sezamu. |
Hmotnost | 330 g |
Čistá hmotnost | — |
Doporučení | — |
Země původu | Česká republika |
Výrobce | FARMA ŽIVINA s.r.o., Husova 667/19, 750 02 Přerov |
Teplota skladování | Skladujte mimo sluneční záření při teplotě do 25 °C, po otevření uchovávejte v chladu při teplotě od +2 °C do +6 °C a spotřebujte do 2 dnů. |
"Kdybych měl vystihnout chuť kimchi jedním slovem, řekl bych hravost. Na první dobrou zaujme svou svěží kyselkavostí, příjemnou štiplavostí a slyšitelnou křupavostí."
Martin při pátrání po superpotravinách a jejich využití objevil také kimchi. Shodou okolností ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky svému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji.
Dlouho se snažil vyladit k dokonalosti vlastní recepturu na kimchi, a tak postupně vznikla ŽIVINA. V jeho hlavě žila už dávno, jenom neměla konkrétní tvar. Až ho jeho žena Markéta musela popostrčit tím správným směrem. Společně se rozhodli proměnit svoji závislost na kimchi a hummusu v něco, čím můžou svoji stravovací filozofii posunout i na váš stůl. Kimchi je samozřejmě jen začátek. Teď už vyrábějí krémové hummusy s neochuzenou dávkou pravého tahini, probiotické kimchi omáčky, které jsou jediné svého druhu na trhu, a mnoho dalšího ...
"Živina není jen o jídle, ale hlavně o životním stylu. Neustále se snažím hledat cesty, jak své tělo a mysl udržovat v ideální kondici. Jen tak můžu být dobrým tátou, manželem a zároveň dělat to, co opravdu chci."