BBQ omáčka pálivá pozvedne chuťově vaši grilovačku. V Přerově jsme upekli zeleninu, přidali fermentovanou Gochujang pastu a dochutili k dokonalosti. Možná se stane, že ji sníte dříve, než bude jídlo z grilu hotové. Barbecue omáčku můžete také zapéct s nachos v troubě nebo ji nalít na talíř i mimo grilovačku. Pikantní je tak akorát, není to žádný hořák.
Energetická hodnota | 455 kJ / 108 kcal |
Tuky | 0.2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0.06 g |
Sacharidy | 24 g - z toho cukry 22 g |
Vláknina | — |
Bílkoviny | 1.5 g |
Sůl | 0.8 g |
Alergeny | Lepek |
Složení | Drcená rajčata (rajčata (70 %), rajčatová šťáva, regulátor kyselosti (kyselina citrónová)), cukr třtinový, filtrovaná voda, datlový sirup, Gochujang pasta (fermentovaná rýže, glukózový sirup, pálivý paprikový prášek (11 %), voda, fermentovaná sójová pasta, pšeničný extrakt, sójové koření (voda, sůl, sójové boby, alkohol, kvasnicový extrakt, maltodextrin)), rýžová mouka, ocet kvasný jablečný, sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice, jedlá sůl), jedlá sůl, hořčice dijonská (pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, cukr, kurkuma), citrónová šťáva, chilli vločky Gochugaru (0,12 %), směs koření (< 0,6 %). Může obsahovat stopy skořápkových plodů. a sezamu. |
Hmotnost | 270 g |
Čistá hmotnost | — |
Doporučení | — |
Země původu | Evropská unie |
Výrobce | FARMA ŽIVINA s.r.o., Polská 2400/1A, 120 00 Praha |
Teplota skladování | Skladujte mimo sluneční záření při teplotě do 25 °C, po otevření uchovávejte v chladu při teplotě od +2 °C do +6 °C a spotřebujte do 7 dnů. |
"Kdybych měl vystihnout chuť kimchi jedním slovem, řekl bych hravost. Na první dobrou zaujme svou svěží kyselkavostí, příjemnou štiplavostí a slyšitelnou křupavostí."
Martin při pátrání po superpotravinách a jejich využití objevil také kimchi. Shodou okolností ho poprvé ochutnal v japonské restauraci a nakonec si ho zamiloval díky svému vietnamskému kamarádovi, který studoval v Koreji.
Dlouho se snažil vyladit k dokonalosti vlastní recepturu na kimchi, a tak postupně vznikla ŽIVINA. V jeho hlavě žila už dávno, jenom neměla konkrétní tvar. Až ho jeho žena Markéta musela popostrčit tím správným směrem. Společně se rozhodli proměnit svoji závislost na kimchi a hummusu v něco, čím můžou svoji stravovací filozofii posunout i na váš stůl. Kimchi je samozřejmě jen začátek. Teď už vyrábějí krémové hummusy s neochuzenou dávkou pravého tahini, probiotické kimchi omáčky, které jsou jediné svého druhu na trhu, a mnoho dalšího ...
"Živina není jen o jídle, ale hlavně o životním stylu. Neustále se snažím hledat cesty, jak své tělo a mysl udržovat v ideální kondici. Jen tak můžu být dobrým tátou, manželem a zároveň dělat to, co opravdu chci."