Jemně šumivé nealkoholické víno vyráběné ze svěžích mladých vín se zvýšeným obsahem CO2, podporujícího svěžest a stabilitu. Víno má příjemnou trpkost. Pro výrobu se používají odrůdy Pinot Noir, Zweigeltrebe, Frankovka a nové odrůdy Ariana a Agni. Působí blahodárně na efektivnější trávení. Příznivý vliv na lidský organizmus je zajištěn zvýšeným obsahem enzymů, organických kyselin a látek polyfenolového komplexu.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | uvedeno na etiketě |
Složení | — |
Barva | červené |
Obsah alkoholu (obj) | 0,09 % |
Výše zbytkového cukru | polosladké |
Země původu | Česká republika |
Oblast | Morava, ČR |
Objem | 0.75 l |
Jakostní zatřídění | — |
Ročník | — |
Objem | 0.75 l |
Výrobce | Vinselekt Michlovský |
Teplota skladování | — |
Vinařství obhospodařuje cca 125 ha vlastních vinic ve velkopavlovické a mikulovské podoblasti. Vinařská firma Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. vznikla v roce 1993 a produkovala především vína určená pro zpracování na sekty. Postupně se však pozornost začala zaměřovat na produkci kvalitních jakostních přívlastkových vín.
Založení firmy Vinselekt Michlovský a.s. v roce 1993 předcházela více než třicetiletá cesta vinařského guru Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. profesionálním vinařským světem. Dokonale polohované vinice, především pálavských vrchů, společně s vhodným vápencovým podložím, příznivými klimatickými podmínkami a odborným tradičním zpracováním, umožňují produkovat krásná vína mající jak vynikající svěžest s ovocnými a květinovými tóny, tak i vína plná, extraktivní a kořenitá s výrazným potenciálem k zrání na láhvi. Roční produkce cca 1,3 milionů lahví je kategorizována do několika řad, které se odlišují jak původem hroznů tak technologickým zpracováním.
Rovněž inovace a kreativita jsou ve Vinselektu Michlovský a.s. velmi důležitým aspektem, což dokazuje nová řada nízkoalkoholických a nealkoholických jemně šumivých vín (bílé, růžové, červené), k jejichž výrobě je použita nejmodernější technologie umožňující plně zachovat podstatu vína včetně aromatických látek.