Vánoční siven na estragonu podle pana CUKETKY

Siven arktický v polotradiční úpravě podle Martina Kuciela alias pana Cuketky. Děkujeme za recept @cuketka !

  • Doba přípravy:
    30 minut
  • Rybu necháme přes noc v lednici povolit. 

Suroviny

počet porcí

  • 2 porce sivena arktického
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 snítky estragonu
  • 500 g brambor
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička šalotky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • estragon, pažitka
  • sůl a pepř
Doporučené snoubení

Kamil Prokeš, Frankovka Rosé

Postup

  • V míse smícháme šalotku, hořcici, ocet a vymícháme hladkou marinádu. Přidáme olej do potřebné konzistence.

  • Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Uvaříme v osolené vodě.

  • Přidáme nasekaný estragon a pažitku. Do připravené marinády vložíme uvařené brambory a necháme v chladu 2 hodiny marinovat.

  • Na pánvi rozpálíme olej a porce sivena zprudka osmažíme, nejprve kůží dolů.

  • Poté rybu obrátíme, přidáme kousek másla, snítky estragonu a na mírném ohni necháme dojít. 

Dobrou chuť!