Skutečná rybí delikatesa. Maso této dravé ryby je aromatické, tučnější a velmi bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Po vyuzení studeným kouřem zůstane krásně šťavnaté s velmi lahodnou chutí. Výtečné je do salátů, pomazánek, na jednohubky, ale snese i krátkou tepelnou úpravu.
Zdroj ryby: Lovená
Chuť a textura
Aromatická chuť, pevná textura.
Způsoby použití
přímá konzumace
do quiche i polévky
Nutriční údaje na 100 g
Energie | 779 kJ / 192 kcal |
Bílkoviny | 16 g |
Tuky | 14 g |
Sůl | 3 g |
Sacharidy | 1,2 g |
Energetická hodnota | 779 kJ / 192 kcal |
Tuky | 14 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1,6 g |
Sacharidy | 1,2 g - z toho cukry 0,7 g |
Bílkoviny | 16 g |
Sůl | 3 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Halibut grónský, jedlá sůl, cukr. |
Latinský název ryby | Reinharditus hippoglossoides |
Obchodní označení | halibut grónský uzený - plátkovaný - bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno |
Hmotnost | |
Celková | 100 g |
Bez glazury | 100 g |
Způsob produkce | Lov |
Kategorie lovného zařízení | háčky a šňůry, vlečné sítě |
Země odlovu/odchovu | FAO 27.3 - Severní moře |
Země původu | Česká republika |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 3 dny |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |