Základem této delikatesy jsou filety z čerstvého arktického lososa, které se marinují ve směsi cukru a soli, bez přidání jakýchkoliv barviv nebo aditiv. Po opláchnutí se maso udí studeným kouřem z bukového dřeva a následně 12 hodin chladí. Díky této pracnější a časově náročnější metodě je výsledná chuť jemná, vyvážená a neskutečně lahodná.
Zdroj ryby: Farmová
Chuť a textura
Jemná kouřová chuť, pevná textura.
Způsoby použití
přímá konzumace
do quiche i polévky
Nutriční údaje na 100 g
Energie | 753 kJ / 180 kcal |
Bílkoviny | 25 g |
Tuky | 8,7 g |
Sůl | 2,9 g |
Sacharidy | <0,5 g |
Energetická hodnota | 753 kJ / 180 kcal |
Tuky | 8,7 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1,2 g |
Sacharidy | <0,5 g - z toho cukry <0,5 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 2,9 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Losos obecný, jedlá sůl, cukr. |
Latinský název ryby | Salmo salar |
Obchodní označení | Losos obecný uzený - plátkovaný - bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno |
Hmotnost | |
Celková | 100 g |
Bez glazury | 100 g |
Způsob produkce | Chov |
Země odlovu/odchovu | Island |
Země původu | Česká republika |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 3 dny |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |