Udon nudle s krevetami podle @davidvkuchyni

Děkujeme Davidovi @davidvkuchyni, že si oblíbil (zcela oprávněně :)) naše ryby a kouzlí z nich chutné recepty. 

  • Doba přípravy:
    20 minut
  • Krevety nechte v lednici několik hodin dopředu pozvolna rozmrznout.

Suroviny

počet porcí

  • 14 ks krevet Vannamei
  • 400 g udon nudlí
  • 2 hrsti nasekaného pekingského zelí
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • sriracha omáčka dle chutí
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 ks jarní cibulky
  • sezamová semínka

Postup

  • Udon nudle vaříme dle návodu. Poté zcedíme.

  • V pánvi rozpálíme sezamový olej a krátce na něm opečeme pekingské zelí. Jen aby změklo a lehce se zbarvilo.

  • Zelí dáme na jednu stranu pánve, přidáme trochu sezamového oleje a krevety. Minutu je opékáme, v polovině otočíme.

  • Přidáme polovinu sójové omáčky, promícháme a minutu necháme provařit. Poté přidáme udon nudle a promícháme.

  • Následně přidáme zbytek sójové omáčky, ústřicovou omáčku a sriracha omáčku dle chuti. Vše důkladně promícháme a necháme dvě minuty provařit.

  • Vypneme plotnu a přidáme jarní cibulku (část si necháme k podávání). Promícháme a můžeme servírovat.

  • Servírujeme v misce, posypeme jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Dobrou chuť!