Tuňák pochází z Malediv. Chycen na pruty a udice a okamžitě po vylovení zpracován na steaky, které jsou následně zmrazeny bez jakéhokoli chemického zásahu. Maso má výraznou oříškovou chuť, je krásně šťavnaté.
Zdroj ryby: Lovená
Chuť a textura
Oříšková, plná chuť, v nejvyšší sashimi kvalitě
Způsoby použití
steak
Nutriční údaje na 100 g
Energie | 452 kJ / 108 kcal |
Bílkoviny | 23,38 g |
Tuky | 0,95 g |
Sůl | 0,3 g |
Sacharidy | 0 g |
Energetická hodnota | 452 kJ / 108 kcal |
Tuky | 0,95 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,62 g |
Sacharidy | 0 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 23,38 g |
Sůl | 0,3 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Tuňák žlutoploutvý. |
Latinský název ryby | Thunnus albacares |
Obchodní označení | Tuňák žlutoploutvý filet bez kůže - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno |
Hmotnost | |
Celková | 300 g |
Bez glazury | 300 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Upozornění | výrobek může obsahovat kosti |
Způsob produkce | Lov |
Kategorie lovného zařízení | ruční šňůry a udice s pruty (ručně ovládané) |
Země odlovu | FAO 51 - indický oceán, západ |
Země původu | Maledivy |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 3 dny |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |