Loin je vysoký bílý sval masa zcela bez kostí. Kvalitou ho můžeme přirovnat ke svíčkové. Je jemné a šťavnaté a s oříškovou chutí černé čočky tvoří harmonický pár, který vašemu tělu dodá pořádnou porci bílkovin, omega-3, vlákniny, minerálů a vitamínů B, A a D.
Porce tresky loin necháme den předem rozmrznout v chladničce. Pak lehce osušíme a osolíme.
Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme kořenovou zeleninu doměkka
Čočku uvaříme podle návodu na skus.
Do rozpálené pánve (výkon plotýnky na 50 %) vlijeme lžíci oleje, položíme pečicí papír, přidáme zbytek oleje a na něj položíme rybu kůží dolů. Po 2 minutách otočíme a další 2 minuty opékáme i z druhé strany. Poté sundáme z pánve.
Petrželku nakrájíme nahrubo a smícháme s čočkou a kořenovou zeleninou.
Doprostřed mělkého talíře dáme ochucenou čočku a navrch položíme porci ryby.
Léto ještě nekončí - využijte toho babího a při krásném víkendovém večeru si ugrilujte skvělou tmavou tresku.
Tento recept je součástí nové kuchařky Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která bude brzy v prodeji na našem eshopu i v Boxxi house v Praze. Restart…