Treska loin s čočkou beluga na kořenové zelenině

Loin je vysoký bílý sval masa zcela bez kostí. Kvalitou ho můžeme přirovnat ke svíčkové. Je jemné a šťavnaté a s oříškovou chutí černé čočky tvoří harmonický pár, který vašemu tělu dodá pořádnou porci bílkovin, omega-3, vlákniny, minerálů a vitamínů B, A a D.

  • Doba přípravy:
    30 minut
  • Rybu je potřeba nechat 12 hodin rozmrznout v chladničce.

Suroviny

počet porcí

  • 50 g másla
  • 2 porce loin z tresky obecné
  • 150 g čočky beluga
  • 1 petržel
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 mrkev
  • 1 hrst hladkolisté petrželky

Postup

  • Porce tresky loin necháme den předem rozmrznout v chladničce. Pak lehce osušíme a osolíme.

  • Mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme kořenovou zeleninu doměkka

  • Čočku uvaříme podle návodu na skus.

  • Do rozpálené pánve (výkon plotýnky na 50 %) vlijeme lžíci oleje, položíme pečicí papír, přidáme zbytek oleje a na něj položíme rybu kůží dolů. Po 2 minutách otočíme a další 2 minuty opékáme i z druhé strany. Poté sundáme z pánve.

  • Petrželku nakrájíme nahrubo a smícháme s čočkou a kořenovou zeleninou.

  • Doprostřed mělkého talíře dáme ochucenou čočku a navrch položíme porci ryby.

Dobrou chuť!