Lea Skálová s našimi rybami už také vaří. V tomto receptu se podělila o její podání vánočního hodu - tresky obecné s lehkým salátem.
Brambory uvaříme v osolené vodě. Jakmile jsou akorát, ihned scedíme, zalijeme ledovou vodou a necháme vychladnout.
Celer a mrkev nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na jemné proužky.
Rozpálíme pánev s olivovým olejem. Filet dáme nejprve kůží dolů.
Ze začátku opékání přitlačíme filet k pánvi, aby se nekroutily okraje.
Když je kůže vypečená dozlatova, otočíme a z druhé strany opékáme max. 2 minuty. Hotovou tresku dáme na chvilku stranou.
Na lžící másla zprudka opečeme zeleninu, ale jen krátce do barvy, aby zůstala křupavá.
Vychladlé brambory nakrájíme na kostičky. Přidáme krátce opečenou zeleninu a nakrájené lístky řapíkatého celeru. Ochutíme solí, pepřem, šťávou z půlky limety a zjemníme 2 lžicemi dobré majonézy. Zamícháme.
Do pánve dáme bílé víno, nejlépe Asia Blend White, a svaříme na třetinu objemu. Přidáme šťávu z půlky limety, stáhneme z plotny a přidáme máslo. Kroužíme s pánví, dokud nevznikne jemná omáčka.
Tresku vložíme do připravené omáčky a lehce přeléváme. Podle chuti lze po vyjmutí tresku celou obalit v jemně nasekaném kopru nebo jiné oblíbené bylince. Servírujeme na lehkém bramborovém salátku, doladíme omáčkou.
Léto ještě nekončí - využijte toho babího a při krásném víkendovém večeru si ugrilujte skvělou tmavou tresku.
Tento recept je součástí nové kuchařky Restart jídelníček: Zdravé jídlo 2x denně, která bude brzy v prodeji na našem eshopu i v Boxxi house v Praze. Restart…
Treska po mexicku? Ano, i tak jí to sluší. Pikantní kabátek s jalapenos a podmanivá chuť koriandru. Lehká avšak zahřívací večeře podle receptu skvělé Lei Skálové pro zimní i…
Loin je vysoký bílý sval masa zcela bez kostí. Kvalitou ho můžeme přirovnat ke svíčkové. Je jemné a šťavnaté a s oříškovou chutí černé čočky tvoří harmonický pár, který vašemu…