Treska obecná podle pana CUKETKY

  • Doba přípravy:
    15 minut
  • Rybu vyndáme z mrazáku a necháme ji ideálně přes noc povolit v chladničce.

Suroviny

počet porcí

  • 2 porce tresky obecné
  • 1 lžíce oleje
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
Doporučené snoubení

Famille Bougrier, Sauvignon Blanc

Postup

  • Porce tresky dáme na pekáček vyložený pečícím papírem, osolíme, potřeme olejem a necháme asi 15 minut v troubě při 135° péct. 

  • Mezitím si pokrájíme cibulku na kolečka, zázvor na drobné kostičky. Na oleji zázvor, cibulku orestujeme 3 min. Dochutíme solí. 

  • Tresku podáváme na lůžku zázvorové cibulky. 

Dobrou chuť!