Loin (rybí "svíčková") – to nejlepší z celé tresky. Vysoký filet bílého a jemného masa, který je zcela bez kostí, což ocení hlavně děti. Pro svou delikátní chuť a vysoký obsah vitamínů A a D a plnohodnotných bílkovin by treska rozhodně neměla chybět ve vašem jídelníčku.
I způsob rybolovu je pro nás zásadní. Spolupracujeme s certifikovanými producenty, kteří loví a zpracovávají ryby šetrným a odpovědným způsobem. Každé ráno vyplouvají na moře, kde nahazují na dlouhý vlasec s háčkem, a odpoledne se vracejí do přístavu. Zde jsou ryby téměř okamžitě zpracovány a expedovány na další cestu.
Chuť a textura
Nejkvalitnější část tresky
Způsoby použití
grilování
vaření v páře
pečení
restování
Nutriční údaje na 100 g
Energie | 323 kJ / 76 kcal |
Bílkoviny | 18 g |
Tuky | 0,6 g |
Sůl | 0,3 g |
Sacharidy | 0 g |
Energetická hodnota | 323 kJ / 76 kcal |
Tuky | 0,6 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g |
Sacharidy | 0 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 0,3 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Treska obecná. |
Latinský název ryby | Gadus morhua |
Obchodní označení | Treska obecná filet s kůží (loin) - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno |
Hmotnost | |
Celková | 300 g |
Bez glazury | 300 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Upozornění | výrobek může obsahovat kosti |
Způsob produkce | Lov |
Kategorie lovného zařízení | háčky a šňůry |
Země odlovu/odchovu | FAO 27.5 - loviště Islandu a Faerských ostrovů |
Země původu | Island |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 3 dny |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |