-50% Těstoviny Vesuvio di Gragnano

Suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky s mimořádnou pórovitostí.
Vesuvio se řadí mezi krátké těstoviny a jejich název je odvozen od sopky Vesuv, slavné dominanty Kampánie, odkud tyto těstoviny pochází.

99 Kč4950 Kč 99 Kč/kg

Těstoviny Vesuvio di Gragnano

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 g výrobku

Energetická hodnota
Tuky
Sacharidy
Vláknina
Bílkoviny
Sůl

ALERGENY A SLOŽENÍ

Alergeny
Složení

Podrobné informace

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 g výrobku

Energetická hodnota 1486 kJ / 350 kcal
Tuky 1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 73 g - z toho cukry 2,5 g
Bílkoviny 13 g
Sůl 0,005 g

ALERGENY A SLOŽENÍ

Alergeny Obiloviny obsahující lepek.
Složení Semolinová mouka z tvrdé pšenice a voda z oblasti Gragnana.

O PRODUKTU

Hmotnost 500 g
Minimální trvanlivost do uvedeno na obalu výrobku

O VÝROBĚ

Země původu Itálie

ZPŮSOB SKLADOVÁNÍ

Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Skladujte při teplotě do 25 °C.

Gragnano. Město ležící na pobřeží Itálie nedaleko slavné Neapole a ještě slavnějších Pompejí, má svou vlastní historii. Před více než 500 lety se tu začaly sušit těstoviny.

Zatímco severní Itálie je známá čerstvými těstovinami, jako jsou tortellini, jižní Itálie je bezkonkurenčním přeborníkem ve výrobě sušených těstovin. A které těstoviny jsou právem označovány jako nejlepší na světě? Rozhodně ty, které se prodávají pod značkou Pasta di Gragnano.

Za úspěchem značky stojí především tradiční řemeslné postupy, podle kterých jsou těstoviny vyráběny. Pro výrobu používají pouze exkluzivní pšenici s jasným a dohledatelným původem – tedy vypěstovanou lokálními zemědělci. Tato tvrdá pšenice je bohatá na bílkoviny, které pomáhají těstovinám zůstat během vaření al-dente. I voda musí pocházet z místních zdrojů – má totiž malé množství vápníku a jiných minerálů, takže nemění strukturu krupice. Rozdíl v chuti i textuře těstoviny poznáte ihned. Nemá škrobovou pachuť, je příjemně hutná a plná chuti.

Označení „Trafilata al bronzo“ znamená, že byly vyrobeny přes bronzovou formu, která dodá těstovinám hrubou strukturu, díky které lépe absorbují omáčku. Těstoviny se následně pomalu suší při nízkých teplotách až 52 hodin.

Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".