Těstoviny Mista corta Napoletana di Gragnano

Suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky s mimořádnou pórovitostí.

Mista Corta je směs krátkých těstovin, které jsou výborné zapečené, s kvalitním olivovým olejem a parmazánem nebo jako zavářka do polévek.

75 Kč 500 g 150 Kč/kg

Možnosti doručení (volbu provedete v druhém kroku objednávky)

O původu

Gragnano. Město ležící na pobřeží Itálie nedaleko slavné Neapole a ještě slavnějších Pompejí, má svou vlastní historii. Před více než 500 lety se tu začaly sušit těstoviny.

Zatímco severní Itálie je známá čerstvými těstovinami, jako jsou tortellini, jižní Itálie je bezkonkurenčním přeborníkem ve výrobě sušených těstovin. A které těstoviny jsou právem označovány jako nejlepší na světě? Rozhodně ty, které se prodávají pod značkou Pasta di Gragnano.

Za úspěchem značky stojí především tradiční řemeslné postupy, podle kterých jsou těstoviny vyráběny. Pro výrobu používají pouze exkluzivní pšenici s jasným a dohledatelným původem – tedy vypěstovanou lokálními zemědělci. Tato tvrdá pšenice je bohatá na bílkoviny, které pomáhají těstovinám zůstat během vaření al-dente. I voda musí pocházet z místních zdrojů – má totiž malé množství vápníku a jiných minerálů, takže nemění strukturu krupice. Rozdíl v chuti i textuře těstoviny poznáte ihned. Nemá škrobovou pachuť, je příjemně hutná a plná chuti.

Označení „Trafilata al bronzo“ znamená, že byly vyrobeny přes bronzovou formu, která dodá těstovinám hrubou strukturu, díky které lépe absorbují omáčku. Těstoviny se následně pomalu suší při nízkých teplotách až 52 hodin.

Podrobné informace

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100g výrobku

Energetická hodnota 1486 kj / 350 kcal
Bílkoviny 13 g
Tuky 1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sůl 0,005 g
Sacharidy 73 g - z toho cukry 2,5 g
Alergeny obiloviny obsahující lepek.
Složení semolinová mouka z tvrdé pšenice a voda z oblasti Gragnana.

O PRODUKTU

Hmotnost 500 g
Minimální trvanlivost do uvedeno na obalu výrobku
Uchovávejte v suchu a temnu.

O VÝROBĚ

Země původu Itálie