Tapenáda je pokrm z francouzské kuchyně, kde se hojně využívá jako předkrm na opečených bagetkách.
Mimo grilovaných ryb ji ale vyzkoušejte i na topince s houbami, do kuřecích závitků nebo těstovin.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | — |
Složení | — |
Energetická hodnota | 1009 kJ / 242 kcal |
Tuky | 10,4 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g |
Sacharidy | 26,2 g - z toho cukry 17,6 g |
Bílkoviny | 7,8 g |
Sůl | 3,1 g |
Alergeny | x |
Složení | Sušená rajčata 43%, extrakt ze sušených rajčat 20%, žlutá cibule 20%, extra panenský olivový olej, slunečnicová semínka, kapary, sušené oregano, jablečný ocet, česnek, cukr, pepř. |
Hmotnost | 170 g |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |
Země původu | Česká republika |
Skladujte mimo přímé slunce při teplotě do 23°C. | |
Po otevření uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 15 dnů. |
Pokud máte rádi poctivé a opravdové delikatesy, rádi bychom vám představili rodinu Pelikánových a jejich firmu The Pelikans.
Všechny produkty jsou z kvalitních surovin, bez glutamátu, chemických konzervantů a dochucovadel. Nepoužívají polotovary, ani náhražky. Novinky testují sami na sobě a své rodině, proto vždy stoprocentně vědí, že je vše přivedeno k dokonalosti. Za celým procesem výroby stojí ruční práce, od loupání pečených paprik až po etiketaci skleniček.
A tajné přísady? Respekt k surovinám, preciznost, láska k řemeslu a vášeň pro dobré jídlo.