Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s příjemně oříškovými celozrnnými tagliatellemi je to hotová harmonie.
Troubu předehřejte na 180°C. Připravte si velkou pánev, do které se vám vejdou všechny porce lososa najednou. Pánev rozehřejte nasucho na středním plameni, položte na ni filety (kůží dolů) a opékejte je cca 2 minuty. Pak opatrně špachtlí obraťte a opékejte je ze strany bez kůže další 1,5 minuty.
Dejte vařit vodu na těstoviny. Mezitím si nasekejte najemno cibuli, utřete česnek a propláchněte špenát ve studené vodě. Větší listy špenátu posekejte nahrubo. Tagliatelle uvařte al dente podle instrukcí na obalu.
Lososa vyjměte z pánve a vložte do zapékací mísy. Pánev nechte na plotýnce a rozehřejte v ní lžíci olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji zhruba 1 minutu na středním plameni. Poté snižte plamen, přidejte utřený česnek a hned nato i špenát. Vše opékejte na mírném plameni 4 minuty. Nakonec obasah pánve zalijte kokosovým mlékem, dochuťte solí a pepřem a nechte 3 minuty společně provařit.
Vzniklou směs nalijte do zapékací mísy k lososím filetům, mísu dejte do předehřáte trouby a pečte 7-8 minut při 180°C.
Lososa s omáčkou servírujte na hnízdě z tagliatellí a na závěr posypte koprem.
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Halibut je méně známá ryba, která má bohaté bílé maso. Ve formě steaků se hodí dobře také ke grilování, ale v tomto receptu se podíváme, jak rybu zahalit do krémového kabátu s…
Na našem e-shopu nedávno přibyly (a jsou 2x do týdně čerstvě z moře zaváženy) čerstvé mušle - slávky. Na svou oblíbenou delikatesu už nemusíte chodit do vybraných restaurací,…
Jemný krém z lososa z chladných moří se postará o vroucí pohlazení nejen v zimním čase. Svou lahodností si u nás vysloužil místo i na štědrovečerním stole.
Osvědčená klasika povznesená špetkou kulinařiny na slavnostní oběd či večeři. Pohrajte si s barevností zeleniny, ať máte v každou roční dobu přísun mnoha vitamínů.
Máte rádi lososa? Máte rádi krevety? Milovníci Boxxi - spojte je! Tohle je přesně ten pokrm, který chcete v létě jíst stále dokola, dokud nezůstane mrazák prázdný. Nemusíte ale…
Tento recept přímo oslavuje jaro. Tři druhy zelených jarních plodin s rybou parádně ladí. Bramborová kaše, zdá-li se příliš kalorická, může být vynechána. Bylinkové máslo…
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Nestárnoucí kombinace lososa a kopru je díky původu a přípravě masa povýšená na mistrovskou kulinařinu zvládnutou do 20 minut! :)
Když se povede grilovací počasí, toto je ideální recept na lehký jarní oběd z grilu. V opačném případě dobře poslouží i elektrický kontaktní gril nebo grilovací pánev.