Tacos s trhaným sivenem

Mexická legenda se spojila s islandským šampionem v netradiční fúzi.

  • Doba přípravy:
    30 minut

Suroviny

počet porcí

  • Trhaný siven 2 porce sivena
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • Kukuřičná tortilla 4 ks tortilla corn mexická kukuřičná
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Křupavá zelenina 200 g červeného hlávkového zelí
  • 1 lžíce citronové šťáva
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 ks červené cibule
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1/3 ks salátové okurky
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 snítky čerstvého kopru
  • 1 snítky čerstvého koriandru

Postup

  • Červené zelí zbavíme kořene a svrchních listů. Zelí nakrájíme na drobné nudličky, přidáme 2 lžíce oliv. oleje, sůl, pepř, 2 lžíce jablečného octu. Vše promícháme a necháme v lednici uležet na 20 minut.

  • Okurku zbavíme slupky, rozřízneme podél na 4ks a zbavíme je semínek. Poté okurku nakrájíme na drobné kostičky. Totéž uděláme s červenou cibuli, oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • Do zakysané smetany přidáme nasekaný kopr, sůl, pepř, olivový olej.

  •  Čerstvý koriandr nasekáme nadrobno.

  •  Sivena lehce osolíme a opepříme, zakápneme citronovou šťávou a na rozpáleném oliv. oleji na grilu zprudka opečeme z obou stran. Z grilu stáhneme a necháme odpočinout.

    Sivena nejprve opečeme kůží dolů, aby se maso zatáhlo a zachovalo si šťavnatost.

  •  Tortilly lehce potřeme oliv. olejem, zprudka necháme na grilu 30 sekund z každé strany a začínáme kompletovat.

  •  Na tortillu dáme zelí, cibuli, okurku, koriandr.

  •  Vidličkou si natrháme sivena na kousky, kůží odložíme stranou.

  •  Trhaného sivena dáme na všechny ingredience, přelijeme koprovým dipem, placku přeložíme napůl a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!