Mexická legenda se spojila s islandským šampionem v netradiční fúzi.
Červené zelí zbavíme kořene a svrchních listů. Zelí nakrájíme na drobné nudličky, přidáme 2 lžíce oliv. oleje, sůl, pepř, 2 lžíce jablečného octu. Vše promícháme a necháme v lednici uležet na 20 minut.
Okurku zbavíme slupky, rozřízneme podél na 4ks a zbavíme je semínek. Poté okurku nakrájíme na drobné kostičky. Totéž uděláme s červenou cibuli, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Do zakysané smetany přidáme nasekaný kopr, sůl, pepř, olivový olej.
Čerstvý koriandr nasekáme nadrobno.
Sivena lehce osolíme a opepříme, zakápneme citronovou šťávou a na rozpáleném oliv. oleji na grilu zprudka opečeme z obou stran. Z grilu stáhneme a necháme odpočinout.
Sivena nejprve opečeme kůží dolů, aby se maso zatáhlo a zachovalo si šťavnatost.
Tortilly lehce potřeme oliv. olejem, zprudka necháme na grilu 30 sekund z každé strany a začínáme kompletovat.
Na tortillu dáme zelí, cibuli, okurku, koriandr.
Vidličkou si natrháme sivena na kousky, kůží odložíme stranou.
Trhaného sivena dáme na všechny ingredience, přelijeme koprovým dipem, placku přeložíme napůl a můžeme servírovat.