Steak z přední části nízkého roštěnce od rodinné farmy Marka Čunáta.
Doba zrání: min. 21 dní
Maso je velmi křehké, jemně mramorované tukem, který zajistí šťavnatost. Vykrajuje se z nízkého roštěnce, stejně jako Sirloin steak, jen z jiné části. Typické tukové krytí přináší výraznou chuť hovězího masa, kterou všichni tak milujeme.
Věděli jste, že první tři dny po porážce je hovězí maso kuchyňsky neopracovatelné? Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Na dobré a měkké maso se proto vyplatí počkat. Pokud chcete naplno uspokojit své chuťové pohárky, přidejte do košíku ještě min. 7 dní vyzrálé hovězí maso na vaření a 21 dní vyzrálé steaky, navíc z eticky a ekologicky chovaných zvířat z rodinné farmy Marka Čunáta v jižních Čechách.
Způsoby použití
grilování
pečení
restování
Na dobré maso se vyplatí počkat. Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Pokud chcete uspokojit své chuťové buňky, doporučujeme sáhnout po produktech Rodinné farmy Čunát, která na Milevsku hospodaří po několik generací. V Boxxi nabídce najdete například kvalitní vyzrálé hovězí maso i vyzrálé a stařené steaky.
Animal welfare zde není jen moderní slovní spojení. Na otevřených jihočeských loukách chová Marek Čunát a spol. masný skot především plemene Masný Simentál původem ze Švýcarska a Charolais, které je původem z Francie. Zvířata jsou krmena výhradně pastvou a senem z místních luk, které jsou zvířatům celoročně přístupné. Pastevecký způsob chovu zaručuje, že zvířata žijí primárně venku, mají k dispozici prostor o velikosti několika desítkách hektarů, což se pozitivně projevuje především na chuti a v jemnosti struktury. Přes zimu jsou krmena senem z vlastních luk, které není nijak chemicky ošetřeno.
Kvalita má vždy přednost před kvantitou. Mistři řeznického řemesla zpracují každý kousek, ničím neplýtvají. Udržitelný chov, kvalita, respekt k přírodě a poctivé řemeslo jsou hodnoty, díky kterým si Rodinná farma Čunát získala Boxxi srdce.
Rare | teplota na středu 50 - 55 °C |
Medium | teplota na středu 60 - 67 °C |
Doporučujeme | teplota na středu 57 °C |
Tip | Maso by před grilováním mělo mít pokojovou teplotu (po vyndání z lednice ho nechte asi hodinu ležet na lince). Po grilování zabalte steak do alobalu a nechte 15 minut v teple odpočinout. Pro perfektní přípravu steaku se nebojte využít teplotní sondy. |
Energetická hodnota | 759 kJ / 181 kcal |
Tuky | 10 g - z toho nasycené mastné kyseliny 5 g |
Sacharidy | 2 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 0 g |
(zdroj www.kaloricketabulky.cz, pozn. Nutriční údaje se mohou v závislosti na původu, ročním období a dalších přirozených faktorech lišit od uvedených.) |
Alergeny | x |
Složení | Hovězí maso 100 %. |
Obchodní označení | Hovězí Striploin steak, vyzrálý, vakuově balený |
Hmotnost | 750 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Způsob produkce | Ekologický způsob chovu. |
Země odchovu | Česká republika |
Země původu | Česká republika |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 1 - 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 1 - 4 °C | viz datum spotřeby. |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku. |