Tuňák má šťavnaté maso plné živin a je téměř bez kostí. Mnozí oceňují, že nemá typickou rybí chuť. Základním pravidlem při jeho přípravě je nepřetáhnout. Maso se nesmí skrz na skrz propéct, tím se vysuší, znehodnotí a opravdu není dobré. Stačí pár vteřin z každé strany, aby se maso zatáhlo a uvnitř zůstalo krásně červené.
Tuňáka necháme v dostatečném předstihu rozmrznout v chladničce. Před přípravou maso lehce osušíme utěrkou a necháme temperovat při pokojové teplotě.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
Mléko zahřejeme spolu s máslem. Přidáme do uvařených brambor a vyšleháme hladkou kaši. Do ní postupně zapracujeme wasabi pastu.
Bylinky nasekáme nahrubo.
Citrusy pečlivě omyjeme, osušíme a jejich kůru nastrouháme na jemném struhadle. Promícháme.
Tuňáka lehce osolíme, opepříme, rukou potřeme olivovým olejem a obalíme v nastrouhané kůře z citrusů.
Takto připravenou rybu dáme na rozpálenou pánev a vždy po 20 vteřinách otáčíme ze všech stran, aby se maso postupně zatáhlo. Pak necháme stranou pár minut odležet.
Na mělký talíř nandáme kaši, posypeme ji bylinkami a navrch zlehka položíme tuňáka. Na závěr můžeme jemně zakápnout limetkovou šťávou.
Tuňák se podává vždy uprostřed syrový.
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Máte rádi lososa? Máte rádi krevety? Milovníci Boxxi - spojte je! Tohle je přesně ten pokrm, který chcete v létě jíst stále dokola, dokud nezůstane mrazák prázdný. Nemusíte ale…
Jednoduchý recept na přípravu grilovaných sardinek - s trochou času vytvoříte velkou parádu, ať už k obědu nebo k večeři s přáteli.
Rybí klasika obohacená o letní chutě.
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Když se povede grilovací počasí, toto je ideální recept na lehký jarní oběd z grilu. V opačném případě dobře poslouží i elektrický kontaktní gril nebo grilovací pánev.
Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s…
Poprosili jsme Marka, který celé Boxxi vymyslel a založil (a sám už se s rybami něco navařil), aby připravil pár svých oblíbených receptů s Boxxi rybkami a mořskými plody.…
Tradiční severský gravlax je gurmánskou třešničkou každého dobrého pohoštění. Na přípravu ale nepotřebujete žádnou školu, zvládně ji opravdu každý.
Britská kuchyně není pro našince až tak atraktivní. Co snad ale miluje celý svět, to jsou fish and chips neboli smažená treska s hranolky a dipem ze zeleného hrášku (může být i…