Tuňák má šťavnaté maso plné živin a je téměř bez kostí. Mnozí oceňují, že nemá typickou rybí chuť. Základním pravidlem při jeho přípravě je nepřetáhnout. Maso se nesmí skrz na skrz propéct, tím se vysuší, znehodnotí a opravdu není dobré. Stačí pár vteřin z každé strany, aby se maso zatáhlo a uvnitř zůstalo krásně červené.
Tuňáka necháme v dostatečném předstihu rozmrznout v chladničce. Před přípravou maso lehce osušíme utěrkou a necháme temperovat při pokojové teplotě.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
Mléko zahřejeme spolu s máslem. Přidáme do uvařených brambor a vyšleháme hladkou kaši. Do ní postupně zapracujeme wasabi pastu.
Bylinky nasekáme nahrubo.
Citrusy pečlivě omyjeme, osušíme a jejich kůru nastrouháme na jemném struhadle. Promícháme.
Tuňáka lehce osolíme, opepříme, rukou potřeme olivovým olejem a obalíme v nastrouhané kůře z citrusů.
Takto připravenou rybu dáme na rozpálenou pánev a vždy po 20 vteřinách otáčíme ze všech stran, aby se maso postupně zatáhlo. Pak necháme stranou pár minut odležet.
Na mělký talíř nandáme kaši, posypeme ji bylinkami a navrch zlehka položíme tuňáka. Na závěr můžeme jemně zakápnout limetkovou šťávou.
Tuňák se podává vždy uprostřed syrový.
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Máte rádi lososa? Máte rádi krevety? Milovníci Boxxi - spojte je! Tohle je přesně ten pokrm, který chcete v létě jíst stále dokola, dokud nezůstane mrazák prázdný. Nemusíte ale…
Jednoduchý recept na přípravu grilovaných sardinek - s trochou času vytvoříte velkou parádu, ať už k obědu nebo k večeři s přáteli.
Rybí klasika obohacená o letní chutě.
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Tohle je prostě absolutní hit všech grilovacích parties. Nasládlá chuť krevet v doprovodu pikantně-nakyslého přelivu je skoro návyková. Krevety jsou navíc očištěné, bez střívka…
Když se povede grilovací počasí, toto je ideální recept na lehký jarní oběd z grilu. V opačném případě dobře poslouží i elektrický kontaktní gril nebo grilovací pánev.
Marek z Boxxi se podělil o svůj recept na lososa s těstovinami. Celkem tradiční úprava je zde v netradičním vylepšení. Kokosové mléko dodá jemnou exotickou chuť a ve spojení s…
Poprosili jsme Marka, který celé Boxxi vymyslel a založil (a sám už se s rybami něco navařil), aby připravil pár svých oblíbených receptů s Boxxi rybkami a mořskými plody.…
Tradiční severský gravlax je gurmánskou třešničkou každého dobrého pohoštění. Na přípravu ale nepotřebujete žádnou školu, zvládně ji opravdu každý.