Rybí klasika obohacená o letní chutě.
Tuňáka vyndáme z lednice a necháme na lince odpočinout, aby měl před grilováním pokojovou teplotu.
Tuňáka nejlépe den předem vyndáme z mrazáku a necháme šetrně rozmrazit v lednici.
Avokádo rozkrojíme napůl, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme na tenké klínky, rajčata na čtvrtky, petrželku nasekáme najemno.
Nakrájenou zeleninu přidáme k avokádu. Přidáme limetkovou šťávu a trochu olivového oleje. Dochutíme solí a pepřem. Opatrně promícháme a dáme do lednice vychladit.
Bagetku potřeme olivovým olejem a rozpálíme gril.
Tuňáka osušíme papírovou utěrkou a potřeme olivovým olejem. Steak vložíme na gril a grilujeme cca 1,5 minuty z každé strany. Na závěr dáme rozpéct i bagetku.
Poté rybu necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na plátky.
Servírujeme avokádový salát, bagetku a plátky tuňáka, které při servisu dochutíme pepřem a maldonskou solí.