Rybí klasika obohacená o letní chutě.
Tuňáka vyndáme z lednice a necháme na lince odpočinout, aby měl před grilováním pokojovou teplotu.
Tuňáka nejlépe den předem vyndáme z mrazáku a necháme šetrně rozmrazit v lednici.
Avokádo rozkrojíme napůl, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme na tenké klínky, rajčata na čtvrtky, petrželku nasekáme najemno.
Nakrájenou zeleninu přidáme k avokádu. Přidáme limetkovou šťávu a trochu olivového oleje. Dochutíme solí a pepřem. Opatrně promícháme a dáme do lednice vychladit.
Bagetku potřeme olivovým olejem a rozpálíme gril.
Tuňáka osušíme papírovou utěrkou a potřeme olivovým olejem. Steak vložíme na gril a grilujeme cca 1,5 minuty z každé strany. Na závěr dáme rozpéct i bagetku.
Poté rybu necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na plátky.
Servírujeme avokádový salát, bagetku a plátky tuňáka, které při servisu dochutíme pepřem a maldonskou solí.
Salát s chobotnicí je dokonalým spojením mořské lahodnosti a svěží zeleniny. Křupavý mix baby špenátu, rajčat a okurek ladí s jemně uvařenou chobotnicí, která přidává do…
S chladnějšími dny se někdy tak moc toužíme prohřát hned po příchodu domů. Tato vydatná krevetová polévka je rychle hotová (části receptu si lze předpřipravit) a hřeje jako…
Tenhle recept je jako pohlazení. Jen pár jednoduchých přísad, ale sehrají spolu úžasný chuťový koncert. Jen nezapoměňte vybírat skutečně kvalitní suroviny, ať vám koncert…
Pestrobarevné léto je v plném proudu, proto ho musíme oslavit chutným salátem a halibutem - jak jinak, než na grilu?
Mečoun je náš grilovací favorit - má skvělou masitou chuť, kterou podtrhne grilovaný chřest a mangold.
Máte rádi lososa? Máte rádi krevety? Milovníci Boxxi - spojte je! Tohle je přesně ten pokrm, který chcete v létě jíst stále dokola, dokud nezůstane mrazák prázdný. Nemusíte ale…
Jednoduchý recept na přípravu grilovaných sardinek - s trochou času vytvoříte velkou parádu, ať už k obědu nebo k večeři s přáteli.
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Kdo zažil atmosféru nad velkou pánví pravé španělské Paelly, bude si chtít ten pocit navozovat znovu a znovu. David @davidvkuchyni představuje jeho verzi s kalamáry a krevetami…
Navoďte si přímořskou atmosféru doma a pusťte se směle do přípravy tohoto oblíbeného letního prázdninového street foodu.
Tohle je prostě absolutní hit všech grilovacích parties. Nasládlá chuť krevet v doprovodu pikantně-nakyslého přelivu je skoro návyková. Krevety jsou navíc očištěné, bez střívka…