Grilovaný tuňák s avokádovým salátem a bagetou podle @Davidvkuchyni

Rybí klasika obohacená o letní chutě.

  • Doba přípravy:
    15 minut

Suroviny

počet porcí

  • GRILOVANÝ TUŇÁK 2 porce tuňáka
  • olivový olej Chiavalon Romano
  • Maldonská sůl
  • 1 špetka pepř
  • AVOKÁDOVÝ SALÁT 1 avokádo
  • 1 menší cibule
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 hrst petrželky
  • šťáva z 1/2 limety
  • 1 špetka pepř
  • 1 špetka sůl
  • BAGETKA 1 středně velká bageta
Doporučené snoubení

Kamil Prokeš, Rulandské modré

Postup

  • Tuňáka vyndáme z lednice a necháme na lince odpočinout, aby měl před grilováním pokojovou teplotu.

    Tuňáka nejlépe den předem vyndáme z mrazáku a necháme šetrně rozmrazit v lednici.

  • Avokádo rozkrojíme napůl, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky.

  • Cibuli nakrájíme na tenké klínky, rajčata na čtvrtky, petrželku nasekáme najemno.

  • Nakrájenou zeleninu přidáme k avokádu. Přidáme limetkovou šťávu a trochu olivového oleje. Dochutíme solí a pepřem. Opatrně promícháme a dáme do lednice vychladit.

  • Bagetku potřeme olivovým olejem a rozpálíme gril.

  • Tuňáka osušíme papírovou utěrkou a potřeme olivovým olejem. Steak vložíme na gril a grilujeme cca 1,5 minuty z každé strany. Na závěr dáme rozpéct i bagetku.

  • Poté rybu necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na plátky.

  • Servírujeme avokádový salát, bagetku a plátky tuňáka, které při servisu dochutíme pepřem a maldonskou solí.

Dobrou chuť!
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".