Včelí med květový. Přirozená medová struktura, časem tvoří medové „krystaly“ a tuhne. Krystalizace je přirozený jev, při kterém se kvalitní med mění v krystalky a tuhne. Díky krystalizaci nám med vydrží mnoho let. Zkrystalizovaný med je možné rozehřát zpět do tekutého stavu. Ztekucování (rozehřívání) medu je možné provést nejlépe ve vodní lázni o teplotě do 45°C.
Energetická hodnota | 1394 kJ / 333 kcal |
Tuky | 0.04 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g |
Sacharidy | 81.3 g - z toho cukry 80.02 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0.24 g |
Sůl | 0 g |
Alergeny | — |
Složení | včelí med |
Hmotnost | 1000 g |
Čistá hmotnost | — |
Doporučení | V případě potřeby možno rozehřát ve vodní lázni o teplotě do 45 °C nebo ponecháním u zdroje tepla. |
Země původu | Česká republika |
Výrobce | Zdeněk Mikule, Žižkov 1174, 512 51 Lomnice nad Popelkou IČ: 88226476 |
Teplota skladování | Skladujte v suchu při teplotě do 30 °C, mimo přímý sluneční svit. |
I když se hospodářství na okraji Českého ráje, pod horou Tabor, nejmenuje ekostatek, ale jen statek Cidlina, fakticky se jím stal od roku 2020. Disponuje 3,5 hektary, z toho 1,61 ha sadu (část ještě v přechodném období), 1,4 ha orné půdy a půl hektaru travních porostů. Vlastníci statku Markéta a Vojtěch Drahoňovští nebyli ve svých profesích zemědělci ani sadaři a začali hospodařit asi před pěti lety na zděděné půdě. Přesto takto malé hospodářství nastartovalo své ekohospodářství a dokonce i zpracování vlastní bioprodukce zdařile – i v době s proticovidovými opatřeními.