Tenhle recept je jako pohlazení. Jen pár jednoduchých přísad, ale sehrají spolu úžasný chuťový koncert. Jen nezapoměňte vybírat skutečně kvalitní suroviny, ať vám koncert dokonale ladí. Rodinné "stříbro" naší Péti původně z Rakouska. Dlouho ho nechtěla pustit do světa, ale Boxxi je vlastně také taková rodina :) Užijte si to pohlazení dosyta!
Jako první si uvaříme horkou vodu na těstoviny a další na spaření rajčat, aby se nechala dobře oloupat. Komu nevadí rajčatové slupky, krok může vynechat.
Pro urychlení lze použít kvalitní konzervovaná rajčata, ideálně celá, která až v pánvi rozsekáte dřevěnou špachtlí.
Pro jemnou chuť bez rušivých prvků zalijeme rajčata horkou vodou a necháme 3 minuty stát, aby se slupka napnula. Poté rajčata oloupeme a odstraníme i dřevnatý kousek od stonku.
Rozmražené (a namarinované) krevety krátce opečeme z obou stran na jedné lžíci olivového oleje, který je vhodný i k tepelnému zpracování. Pokud jsme do marinády na krevety nepřidávali česnek, můžeme to dohnat při jejich restování. Hotové krevety dáme stranou na později.
Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety podle návodu, samozřejmě al dente :)
Ve velké pánvi (klidně té po krevetách) na druhé lžíci oleje zpěníme najemno nakrájený česnek a po chvilce přidáme i na malé kousky pokrájená oloupaná rajčata.
Rajčatovou směs vaříme několik minut - podle velikosti kousků asi 3-5 minut. Na závěr vaření zjemníme tučnou krémovou smetanou creme fraiche. Přidáme větší půlku nasekané petrželky, zbytek necháme na ozdobu. Osolíme a opepříme podle chuti.
Creme fraiche (k dostání v každém větším obchodě) se hodí na zjemnění nejlépe, neboť spolu se šťávou z rajčat vykouzlí tak akorát krémovou omáčku.
Okapané špagety smícháme s rajčatovou směsí. Servírujeme jako hnízdo, na které vyskládáme krevety a posypeme zbylou petrželkou.
Francouzská klasika - vývar z korýšů nebo jejich skořápek. Naše verze ze skeletů z lososa s krevetami.
Salát s chobotnicí je dokonalým spojením mořské lahodnosti a svěží zeleniny. Křupavý mix baby špenátu, rajčat a okurek ladí s jemně uvařenou chobotnicí, která přidává do…
Na našem e-shopu nedávno přibyly (a jsou 2x do týdně čerstvě z moře zaváženy) čerstvé mušle - slávky. Na svou oblíbenou delikatesu už nemusíte chodit do vybraných restaurací,…
Tak jednoduché a tak faktastické. S krevetami se dá udělat tolik parády s minimem času. Pusťte se do nich třeba hned! (po rozmrazení tedy.. :))
Pestrobarevné léto je v plném proudu, proto ho musíme oslavit chutným salátem a halibutem - jak jinak, než na grilu?
Mečoun je náš grilovací favorit - má skvělou masitou chuť, kterou podtrhne grilovaný chřest a mangold.
Máte rádi lososa? Máte rádi krevety? Milovníci Boxxi - spojte je! Tohle je přesně ten pokrm, který chcete v létě jíst stále dokola, dokud nezůstane mrazák prázdný. Nemusíte ale…
Jednoduchý recept na přípravu grilovaných sardinek - s trochou času vytvoříte velkou parádu, ať už k obědu nebo k večeři s přáteli.
Rybí klasika obohacená o letní chutě.
Skvělé lehké jarní jídlo, pokud to s holandskou omáčkou zrovna nepřeženete :)
Kdo zažil atmosféru nad velkou pánví pravé španělské Paelly, bude si chtít ten pocit navozovat znovu a znovu. David @davidvkuchyni představuje jeho verzi s kalamáry a krevetami…
Toto curry vykouzlíte během chvilky, ale vzpomínat na jeho chuť budete ještě dlouho. Fantastický asijský evergreen!