Soft shell crab je kulinářský termín pro kraby, kteří svlékli svůj starý krunýř a jejichž pokožka ještě nezatvrdla pro vytvoření nového. Díky tomu jsou celí jedlí (mimo vnitřnosti, které jsou před mražením odstraněny) a neuvěřitelně lahodní. Měkká skořápka připomíná smažený rýžový papír, který ukrývá zemitou, avšak jemnou krabí chuť.
Nejlepší je, když po rozmrazení kraby podélně překrojíte, obalíte v mouce nebo směsi mouky a chilli a 2-3 minuty smažíte v oleji. Skvěle chutnají s bílým pečivem.
Zdroj ryby: Farmová
Způsoby použití
grilování
smažení
Nutriční údaje na 100 g
Energie | 322 kJ / 77 kcal |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 4 g |
Bílkoviny | 14 g |
Sůl | 0,63g |
Energetická hodnota | 322 kJ / 77 kcal |
Tuky | 1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g |
Sacharidy | 4 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 14 g |
Sůl | 0,63 g |
Alergeny | Obsahuje korýše. Může obsahovat stopy ryb a měkkýšů. |
Složení | Krab s měkkým krunýřem. |
Latinský název | Scylla serrata |
Obchodní označení | Soft shell krabi, syroví, hluboce zmrazení |
Hmotnost | |
Celková | 1000 g |
Bez glazury | 1000 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Upozornění | výrobek může obsahovat kosti |
Způsob produkce | Chov |
Země odlovu/odchovu | Thajsko |
Země původu | Thajsko |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 1 den |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |