Klasická smažená aljašská treska podle @Davidvkuchyni

  • Doba přípravy:
    30 minut
  • Tresku necháme přes noc pozvolna rozmrznout v lednici.

Suroviny

počet porcí

  • 2 porce loinu z aljašské tresky
  • 1 hrst listového salátu
  • 5 ks cherry rajčátek
  • 1 lžíce olivového oleje Casas de Hualdo Picual
  • 1 špetka bílého Kampotského pepře
  • 1 špetka mořské soli
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 200 g hranolek (polotovar)

Postup

  • Salát natrháme a přidáme o němu rajčátka na půlky.

  • Hranolky připravíme podle návodu a preferencí. Je možné využít fritézu, troubu nebo třeba horkovzdušnou fritézu. 

    Polotovar nahraďte vlastní výrobou hranolků. Nebudou asi tak úhledné a rovnoměrně propečené, ale budou vaše a o něco zdravější :)

  • Filety tresky osušíme. Pánev rozpálíme a přidáme olivový olej. Tresku opečeme zprudka z obou stran do lehce zlatova.

     

  • Mezitím salát dochutíme citrónovou šťávou, solí a trochou olivového oleje.

  • Opečenou tresku vyjmeme z pánve, okořeníme bílým pepřem, posypeme mořskou solí.

  • Podáváme s osolenými hranolkami a salátem. Lehce zakápneme olivovým olejem.

Dobrou chuť!