Mohlo by se zdát, že tak jemná chuť rybího masa, jakou má siven severní, se vedle aromatického balzamikového octa úplně ztratí. Opak je však pravdou. Navzájem se skvěle podpoří a vy můžete během chvilky vykouzlit originální a zdravou večeři.
Připravíme si rybu. Před přípravou ji jemně osušíme utěrkou a osolíme.
Rybu den předem vyndáme z mrazáku a necháme v chladničce povolit.
Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě doměkka.
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na menší klínky. Smícháme s cukrem a olejem.
Cibuli krátce orestujeme, zalijeme balzamikem a necháme téměř odpařit.
Mléko zahřejeme spolu s máslem a pak vyšleháme s uvařenými bramborami do jemné kaše.
Rozpálíme si pánev s olejem (plotýnka na 50 % výkonu) a vložíme porce sivena kůží dolů. Trpělivě opékáme, dokud kůže nezezlátne dokřupava. Těsně před koncem rybu na chvíli otočíme na sval.
TIP: Mezi filet ryby a pánev vložte pečicí papír. Ryba se nikdy nebude lepit.
Servírujeme tak, že doprostřed mělkého talíře dáme kaši, na ni cibuli a nakonec sivena kůží navrch.
Náš siven arktický z farmy Matorka je nejseverněji chovaná sladkovodní ryba. Její jemná chuť nadchne všechny milovníky lososa a rybí gurmány též. Jednoduchou a svižnou…
Mexická legenda se spojila s islandským šampionem v netradiční fúzi.
Martin Kuciel alias pan Cuketka se s námi podělil o recept, který mu vznikal pod rukama z našeho sivena arktického. Děkujeme za něj