Siven arktický na pikantní brokolici podle @cuketka

Martin Kuciel alias pan Cuketka se s námi podělil o recept, který mu vznikal pod rukama z našeho sivena arktického. Děkujeme za něj @cuketka !

  • Doba přípravy:
    20 minut
  • Rybu vyndáme z mrazáku a necháme ji ideálně přes noc povolit v chladničce.

Suroviny

počet porcí

  • SIVEN ARKTICKÝ 2 porce sivena arktického
  • 2 lžíce olivového oleje
  • PIKANTNÍ BROKOLICE 2 lžíce olivového oleje
  • 1 kus brokolice
  • 2 kusy chilli papriček
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • K DOCHUCENÍ 2 špetky černý kampotský pepř
  • 4 špetky sůl

Postup

 

 

  • Na pánvi rozehřejeme olej, kam poklademe na růžičky pokrájenou brokolici, a necháme zezlátnout. 

  • Brokolici zjemníme máslem a podlejeme javorovým sirupem a lžíčkou octa. Přidáme česnek, chilli a dochutíme solí a pepřem. 

  • Na pánvi rozehřejeme olej a poklademe porce sivena kůží dolů. Necháme pěkně zprudka orestovat, až kůže zezlátne a šustí.

  • Snížíme výkon plotýnky a sivena krátce zatáhneme i z druhé strany. Servírujeme na lůžku z brokolice. 

Dobrou chuť!
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".