Siven arktický na pikantní brokolici podle pana CUKETKY

Martin Kuciel alias pan Cuketka se s námi podělil o recept, který mu vznikal pod rukama z našeho sivena arktického. Děkujeme za něj @cuketka !

  • Doba přípravy:
    20 minut
  • Rybu vyndáme z mrazáku a necháme ji ideálně přes noc povolit v chladničce.

Suroviny

počet porcí

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 porce sivena arktického
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks brokolice
  • 2 ks chilli papriček
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • pepř a sůl

Postup

 

 

  • Na pánvi rozehřejeme olej, kam poklademe na růžičky pokrájenou brokolici, a necháme zezlátnout. 

  • Brokolici zjemníme máslem a podlejeme javorovým sirupem a lžíčkou octa. Přidáme česnek, chilli a dochutíme solí a pepřem. 

  • Na pánvi rozehřejeme olej a poklademe porce sivena kůží dolů. Necháme pěkně zprudka orestovat, až kůže zezlátne a šustí.

  • Snížíme výkon plotýnky a sivena krátce zatáhneme i z druhé strany. Servírujeme na lůžku z brokolice. 

Dobrou chuť!