Námi velmi oblíbená lososovitá ryba s nížším obsahem tuku. Obecně se jeho chuť a textura masa popisuje jako spojení pstruha a lososa.
Na Islandu žije ve zcela přirozené akvakultuře, která využívá unikátní mix geotermální a mořské vody. Ryby jsou krmeny pouze kvalitní stravou bez růstových hormonů a jiných aditiv, což se jasně odráží na delikátní chuti této nepříliš známé ryby.
Zdroj ryby: Farmová
Chuť a textura: Jemná chuť, pevné maso
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | obsahuje ryby. může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů |
Složení | — |
Energetická hodnota | 769 kJ / 185 kcal |
Tuky | 12 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2 g |
Sacharidy | 0 g - z toho cukry |
Bílkoviny | 19 g |
Sůl | 0,1 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Siven severní. |
Latinský název ryby | Salvelinus alpinus |
Obchodní označení | Siven severní, filet s kůží - porce bez kostí, hluboce zmrazeno, vakuově baleno |
Hmotnost | |
Celková | 300 g |
Bez glazury | 300 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Upozornění | výrobek může obsahovat kosti |
Způsob produkce | Chov |
Země odlovu/odchovu | Island |
Země původu | Island |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 3 dny |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |
Farma Matorka se nachází v islandském městečku Grindavik, ve kterém má produkce ryb více než 1000 letou tradici. Pro farmování využívá průzračných islandských vod bez přidání jakékoliv chemie a hormonů. Krmiva jsou též pod přízným senzorem kvality, aby se rybám dostávalo jen to nejpřírodnější krmivo.
Farma Matorka jako jediná využívá pro chov sivenů mix mořské a geotermální vody, která bez nároku na spotřebu další energie reguluje potřebnou teploto vody. Ryby v takto "vytápěných" sádkách mají dostatek životního prostoru a přirozené podmínky pro svůj vývoj.
Matorka si bere udržitelnost produkce jako hlavní předpoklad svého fungování a případný úkrok v podobě otisku uhlíkové stopy vyvažuje vysazením stromů. Přispívá tak k pravidelnému umístění Islandu na horních příčkách v soutěži o nejzelenější stát.