Sardinka evropská

Jemná chuť, pevné maso

Sardinky evropské pocházejí z volného moře a jsou té nejvyšší kvality. Pro vysoký podíl bílkovin jsou hojně doporučovanou rybou nutričními speciality - navíc, díky nižší pozici v potravním řetězci se v jejich těle nekumulují těžké kovy pocházející z potravy. Mají velmi jemné kosti, které jsou vhodné ke konzumaci, proto je doporučujeme zařadit jako předního kandidáta na grilování.

 

143 Kč 500 g 286 Kč/kg

Možnosti doručení (volbu provedete v druhém kroku objednávky)

Sardinka evropská hluboce zmrazená, celá

Zdroj ryby: Lovená

Chuť a textura
Jemná chuť, pevné maso

Způsob přípravy
Grilování 3 + 2 min
Smažení nedoporučujeme
Vaření v páře nedoporučujeme
Pečení 10 min

Způsoby použití
grilování
pečení

Nutriční údaje na 100 g

Energie 585 kJ / 140 kcal
Tuky 7,5 g
Sacharidy 0 g
Bílkoviny 18 g
Sůl 0,25 g

Podrobné informace

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100g VÝROBKU

Energetická hodnota 585 kj / 140 kcal
Bílkoviny 18 g
Tuky 7,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2,6 g
Sůl 0,25 g
Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g
Alergeny Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů.
Složení Sardinka obecná

ZPŮSOB SKLADOVÁNÍ

Teplota skladování Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte.
Uchování u spotřebitele
Chladnička 0 až 2 °C 1 den
Mraznička -6 °C 1 týden
Mraznička -12 °C 1 měsíc
Mraznička -18 °C a nižší Viz datum minimální trvanlivosti
Minimální trvanlivost do uvedeno na obalu výrobku.

O PRODUKTU

Latinský název ryby Sardina pilchardus
Obchodní označení Sardinka evropská, celá, individuálně hluboce zmrazená 500g
Hmotnost
Celková 500 g
Bez glazury 500 g
Návod na přípravu výrobek určen k tepelné úpravě.
Upozornění výrobek obsahuje kosti.

O VÝROBĚ

Způsob produkce Lov
Kategorie lovného zařízení Kruhové zátahové sítě a čeřeny
Země odlovu/odchovu FAO 34 Středovýchodní Atlantik
Země původu Maroko
Veterinární schvalovací č. uvedeno na obalu výrobku
Zmrazeno dne uvedeno na obalu výrobku