Sardinky evropské pocházejí z volného moře a jsou té nejvyšší kvality. Pro vysoký podíl bílkovin jsou hojně doporučovanou rybou nutričními speciality - navíc, díky nižší pozici v potravním řetězci se v jejich těle nekumulují těžké kovy pocházející z potravy. Mají velmi jemné kosti, které jsou vhodné ke konzumaci, proto je doporučujeme zařadit jako předního kandidáta na grilování.
Zdroj ryby: Lovená
Chuť a textura
Jemná chuť, pevné maso
Způsoby použití
grilování
pečení
Nutriční údaje na 100 g
Energie | 585 kJ / 140 kcal |
Tuky | 7,5 g |
Sacharidy | 0 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 0,25 g |
Energetická hodnota | 585 kJ / 140 kcal |
Tuky | 7,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2,6 g |
Sacharidy | 0 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 0,25 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. Může obsahovat stopy korýšů a měkkýšů. |
Složení | Sardinka obecná. |
Latinský název ryby | Sardina pilchardus |
Obchodní označení | Sardinka evropská, celá, individuálně hluboce zmrazená 500g |
Hmotnost | |
Celková | 500 g |
Bez glazury | 500 g |
Návod na přípravu | výrobek určen k tepelné úpravě. |
Upozornění | výrobek obsahuje kosti. |
Způsob produkce | Lov |
Kategorie lovného zařízení | Kruhové zátahové sítě a čeřeny |
Země odlovu/odchovu | FAO 34 Středovýchodní Atlantik |
Země původu | Maroko |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Zmrazeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě -18 °C a nižší. Po rozmrazení znovu nezmrazujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 až 2 °C | 1 den |
Mraznička -6 °C | 1 týden |
Mraznička -12 °C | 1 měsíc |
Mraznička -18 °C a nižší | Viz datum minimální trvanlivosti |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku. |