Salát s fazolkami, brokolicí a grilovaným halibutem podle @Davidvkuchyni

Pestrobarevné léto je v plném proudu, proto ho musíme oslavit chutným salátem a halibutem - jak jinak, než na grilu?

  • Doba přípravy:
    35 minut

Suroviny

počet porcí

  • Grilovaný halibut 2 porce bílého halibuta
  • olivový olej
  • maldonská sůl
  • Zeleninový salát s ananasem 1 žlutá paprika
  • 1 rajče
  • 100 g brokolice
  • 100 g zelených fazolek
  • 1/2 ks červené cibule
  • 2 hrsti směsi listových salátů
  • 100 g zralého ananasu
  • 60 g sýru feta
  • 3 lžíce olivového oleje
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžíce medu
  • sůl k dochucení
  • 1 špetka pepř černý

Postup

  •  Rybu necháme rozmrazit. Nejlépe, když ji večer před vařením dáme z mrazáku do lednice a necháme pozvolna rozmrazit.

  •  Brokolici rozebereme na malé růžičky. Fazolky omyjeme a odkrojíme konce.

  •  V hrnci přivedeme k varu vodu, kterou osolíme. Brokolici a fazolky jednotlivě vkládáme do vroucí vody a vaříme. Brokolici stačí 3 minuty. Fazolky cca 4 minuty, tak aby byly uvařené, ale ne rozvařené.

  •  Po uvaření vyndáme naběračkou a dáme zchladit do ledové vody. Poté scedíme.

  •  Papriku, rajče a ananas nakrájíme na stejně velké kousky. Cibuli nakrájíme na tenké klínky.

  •  Z citrónu, olivového oleje, medu, cukru a soli vymícháme dresink.

  •  Halibuta potřeme olivovým olejem a grilujeme 2-3 minuty z každé strany (dle výšky filetu)

  •  Zeleninu, ananas a salát smícháme s dresinkem.

  •  Servírujeme promíchaný salát. Nahoru přidáme halibuta, který osolíme maldonskou solí. Přidáme sýr feta. Zakápneme olivovým olejem a můžeme podávat.

Dobrou chuť!