Salát s chobotnicí

Salát s chobotnicí je dokonalým spojením mořské lahodnosti a svěží zeleniny. Křupavý mix baby špenátu, rajčat a okurek ladí s jemně uvařenou chobotnicí, která přidává do každého soustu bohatou chuť mořského světa. Lehká bylinková zálivka dodává salátu pikantní nádech.

  • Doba přípravy:
    20 minut
  • Den předem vyndáme chapadla chobotnice z mrazničky a necháme šetrně rozmrznout v chladničce.

Suroviny

počet porcí

  • CHOBOTNICE 1 balení chapadel chobotnice
  • SALÁT 1 balení baby špenátu
  • 1 balení cherry rajčátek
  • 1 hrst nakrájeného řapíkatého celeru
  • 1 hrst nakrájené salátové okurky
  • 1 kus manga
  • 1/2 červené cibule
  • ZÁLIVKA 1 lžíce octa
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • PŘÍLOHA 2 porce oblíbené pečivo
Doporučené snoubení

Havran Ryzlink vlašský

Postup

  1. Cibuli nakrájíme na tenké klínky, rajčata na čtvrtky, řapíkatý celer nasekáme najemno, přidáme nakrájenou okurku a mango. 
  2. K nakrájené zelenině přidáme bylinkový ocet a trochu olivového oleje. Dochutíme solí a pepřem. Opatrně promícháme a dáme do lednice vychladit.
  3. Celé chapadla zprudka opečeme na pánvi/grilu cca 2 minuty (na barvu).
  4. Focacciu nebo jinou bagetku potřeme olivovým olejem a osmahneme na pánvi/grilu.
  5. Chapadla nakrájíme na plátky a zakápneme olivovým olejem.
  6. Servírujeme salát s plátky chobotnice, které při servisu dochutíme pepřem a solí a opečenou focacciu.
Dobrou chuť!
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, abychom Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".