Bílá krátkozrnná rýže, oblého tvaru. Stejně jako Carnaroli má vysoký obsah škrobu a vytváří velmi dobrou krémovitost.
Po uvaření je spíše středně tvrdá a oproti Arboriu je mírně náchylnější k rozvaření. Zcela ideální pro přípravu Italského risotta, ale i dezertů a polévek.

Jaké druhy italské rýže na risotto známe?
Arborio - nejznámější a světově nejpoužívanější rýže pro přípravu risotta. Má malé a kulaté zrno s vysokým obsahem škrobu, takže skvěle absorbuje vývar.
Carnaroli - kulatozrnná rýže s vysokým obsahem škrobu. Má větší zrnka, téměr se nedá rozvařit. Je vzácnejší, i proto je oblíbená mezi světovými kuchaři.
Vialone Nano - typická odrůda z oblasti Veneto. Má malé zrno, obsahuje hodně škrobu, takže skvěle absorbuje chutě a vůně. Skvělé zejména pro přípravu risotta z mořských plodů.

90 Kč 1 000 g 90 Kč/kg

Možnosti doručení (volbu provedete v druhém kroku objednávky)


Dovézt domů (ČR)

Dovézt domů (Praha)

Do Boxxi house v Praze

Do Boxxi pointů po ČR

O původu

Rodinný mlýn Tarantola je jednou z mála staveb, které přežily obléhání Milána v roce 1160. Když současná rodina pěstitelů rýže v roce 1910 mlýn převzala, stal se jedním z nejdůležitějších míst pro zpracování obilí a rýže v regionu. Mlýn mele dodnes a používá starou tradiční metodu „pestoni“ k vytlačování rýže vodou. Ačkoli továrna na rýži přidala další moderní zařízení, starý mlýn je stále klíčovou historickou součástí jejich procesu.

Společnost Tarantola je jednou z prvních italských riserií, která získala ocenění kvality "Demeter", patřící pouze nejlepším producentům.

 

Podrobné informace

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 g výrobku

Energetická hodnota 1487 kJ / 350 kcal
Tuky 0,6 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 78 g - z toho cukry 0,3 g
Bílkoviny 7,4 g
Sůl 0,01 g

ALERGENY A SLOŽENÍ

Alergeny x
Složení Rýže Vialone Nano.

O PRODUKTU

Hmotnost 1000 g
Minimální trvanlivost do uvedeno na obalu výrobku

O VÝROBĚ

Země původu Itálie

ZPŮSOB SKLADOVÁNÍ

Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Skladujte při teplotě do 25 °C.