Rýže Vialone Nano je středně jemná kulatá rýže. Zrno drží dlouho svoji strukturu a při vaření se nerozvaří. Tato rýže pochází výhradně z oblasti Veroan zóny IGP a je zařazena do konsorcia Vailone Nano. Je velmi vhodná na přípravu italského risotta, ale i na přípravu mnoha dalších pokrmů z rýže.
Jaké druhy italské rýže na risotto známe?
Arborio - nejznámější a světově nejpoužívanější rýže pro přípravu risotta. Má malé a kulaté zrno s vysokým obsahem škrobu, takže skvěle absorbuje vývar.
Carnaroli - kulatozrnná rýže s vysokým obsahem škrobu. Má větší zrnka, téměr se nedá rozvařit. Je vzácnejší, i proto je oblíbená mezi světovými kuchaři.
Vialone Nano - typická odrůda z oblasti Veneto. Má malé zrno, obsahuje hodně škrobu, takže skvěle absorbuje chutě a vůně. Skvělé zejména pro přípravu risotta z mořských plodů.
Láska v každém zrnku rýže a více než tři století tradic. Tak se dá shrnout společnost Ferron.
Rodinná firma provozující nejstarší fungující vodní mlýn v Itálii, 11 km od Verony, jehož historie sahá až do roku 1650, plní své vlastní poslání - sdílí se světem kulturu italské rýže a pokouší se přimět lidi, aby pochopili a ocenili jedinečnost okamžiku, který může dát i obyčejný talíř risotta.
Gabrielle Ferron, ředitel společnosti a potomek zakladetele, si krátce po svém uvedení do funkce uvědomil, že masová produkce podřadné rýže představuje vážnou hrozbu pro přežití dvou výjimečných odrůd veronské rýže Vialone Nano a Carnaroli. Založil proto a stále vede konsorcium pěstitelů rýže v údolí Isola della Scala na ochranu těchto choulostivých druhů. Díky tvrdé práci konsorcia jsou slavné odrůdy dostupné po celém světě v nadstandardní kvalitě.
Energetická hodnota | 1503 kJ / 354 kcal |
Tuky | 0,04 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g |
Sacharidy | 80,4 g - z toho cukry 0,2 g |
Bílkoviny | 6,7 g |
Sůl | 0,02 g |
Alergeny | x |
Složení | Rýže Vialone Nano. |
Hmotnost | 1000 g |
Minimální trvanlivost do | uvedeno na obalu výrobku |
Země původu | Itálie |
Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. | |
Skladujte při teplotě do 25 °C. |