Steak z vysokého roštěnce od rodinné farmy Marka Čunáta.
Doba zrání: min. 21 dní
Hlavní předností tohoto řezu je jeho výrazná chuť a husté mramorování. Díky vyššímu obsahu tuku je příjemně šťavnatý a křehký.
Věděli jste, že první tři dny po porážce je hovězí maso kuchyňsky neopracovatelné? Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Na dobré a měkké maso se proto vyplatí počkat. Pokud chcete naplno uspokojit své chuťové pohárky, přidejte do košíku ještě min. 7 dní vyzrálé hovězí maso na vaření a 21 dní vyzrálé steaky, navíc z eticky a ekologicky chovaných zvířat z rodinné farmy Marka Čunáta v jižních Čechách.
Způsoby použití
grilování
pečení
restování
Na dobré maso se vyplatí počkat. Proces zrání masa potřebuje svůj čas a nelze ho nijak nahradit ani urychlit. Pokud chcete uspokojit své chuťové buňky, doporučujeme sáhnout po produktech Rodinné farmy Čunát, která na Milevsku hospodaří po několik generací. V Boxxi nabídce najdete například kvalitní vyzrálé hovězí maso i vyzrálé a stařené steaky.
Animal welfare zde není jen moderní slovní spojení. Na otevřených jihočeských loukách chová Marek Čunát a spol. masný skot především plemene Masný Simentál původem ze Švýcarska a Charolais, které je původem z Francie. Zvířata jsou krmena výhradně pastvou a senem z místních luk, které jsou zvířatům celoročně přístupné. Pastevecký způsob chovu zaručuje, že zvířata žijí primárně venku, mají k dispozici prostor o velikosti několika desítkách hektarů, což se pozitivně projevuje především na chuti a v jemnosti struktury. Přes zimu jsou krmena senem z vlastních luk, které není nijak chemicky ošetřeno.
Kvalita má vždy přednost před kvantitou. Mistři řeznického řemesla zpracují každý kousek, ničím neplýtvají. Udržitelný chov, kvalita, respekt k přírodě a poctivé řemeslo jsou hodnoty, díky kterým si Rodinná farma Čunát získala Boxxi srdce.
Rare | teplota na středu 50 - 55 °C |
Medium | teplota na středu 60 - 67 °C |
Doporučujeme | teplota na středu 57 °C |
Tip | Maso by před grilováním mělo mít pokojovou teplotu (po vyndání z lednice ho nechte asi hodinu ležet na lince). Po grilování zabalte steak do alobalu a nechte 15 minut v teple odpočinout. Pro perfektní přípravu steaku se nebojte využít teplotní sondy. |
Energetická hodnota | 810 kJ / 193 kcal |
Tuky | 13 g - z toho nasycené mastné kyseliny 6 g |
Sacharidy | 0,5 g - z toho cukry 0,5 g |
Bílkoviny | 19 g |
Sůl | 0 g |
(zdroj www.kaloricketabulky.cz, pozn. Nutriční údaje se mohou v závislosti na původu, ročním období a dalších přirozených faktorech lišit od uvedených.) |
Alergeny | x |
Složení | Hovězí maso 100 %. |
Obchodní označení | Hovězí Rib Eye steak, vyzrálý, vakuově balený |
Hmotnost | 350 g |
Návod na přípravu | výrobek je určen k tepelné úpravě |
Způsob produkce | Ekologický způsob chovu. |
Země odchovu | Česká republika |
Země původu | Česká republika |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 1 - 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 1 - 4 °C | viz datum spotřeby. |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku. |