Maso z krkovice je poměrně šťavnaté a těší se velké oblibě. Díky výraznému mramorování snese i vysokou suchou teplotu, takže při pečení zůstává šťavnatá.
Z krkovice jsou skvělé steaky na grilu, řízky, rolády nebo k uzení.
Energetická hodnota | — |
Tuky | — |
Sacharidy | — |
Vláknina | — |
Bílkoviny | — |
Sůl | — |
Alergeny | — |
Složení | 100 % vepřové maso. |
Hmotnost | 550 g |
Návod na přípravu | Po otevření ihned spotřebujte. |
Způsob produkce | — |
Narozeno v | Česká Republika |
Chov/Vykrmeno v | Česká Republika |
Poraženo v | Česká Republika |
Bouráno v | Česká Republika |
Zmrazeno dne | — |
Výrobce | Řeznictví a uzenářství Oldřich Čejka, Palackého nám. 142, 539 73 Skuteč |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 1-5 °C. |
Řeznická generace, která ctí tradici, riskuje a nevzdává se.
Začalo to na přelomu 19. a 20. století. V roce 1901 se narodil Josef, který ve třicátých letech minulého století položil základ rodinné tradici, jenž se točila a točí kolem masa. A další generace, i přes nepřízně v podobně hospodářské krize, komunismu a kolektivního vlastnictví, i novodobé hospodářské krizi, udrželi rodinnou tradici živou.
Řemeslo, podnikatelský duch a chuť budovat v rodině zůstal i přes to, že řemeslo a podnikání v řeznickém oboru je stále práce tvrdá. Do podnikání se zapojili další generace – syn Oldřicha Čejky Martin i dcera Eva. Byla nastavena celá řada automatizace procesů ve firmě, kterou mladá nastupující generace vidí jako klíčovou v dalším rozvoji podniku do budoucna.