Receptura Skutečské tlačenky se předává z generaci na generaci. Ocenění tlačenky mluví za vše, proto není důvod recepturu nějak měnit. Díky výrobě z libových partií vepřového masa zachutná i těm nejnáročnějším strávníkům.
Energetická hodnota | 893.9 kJ / 214.3 kcal |
Tuky | 14.7 g - z toho nasycené mastné kyseliny 5.3 g |
Sacharidy | 0.5 g - z toho cukry 0 g |
Vláknina | — |
Bílkoviny | 19.9 g |
Sůl | 1.9 g |
Alergeny | — |
Složení | Vepřové maso 50 %, masový vývar 40 %, vepřové kůže 10 %, jedlá sůl s jódem, směs koření. |
Hmotnost | 300 g |
Čistá hmotnost | — |
Doporučení | Po otevření spotřebujte do 48 hodin. |
Země původu | Česká republika |
Výrobce | Řeznictví a uzenářství Oldřich Čejka, Palackého nám. 142, 539 73 Skuteč |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 1-5 °C. |
Řeznická generace, která ctí tradici, riskuje a nevzdává se.
Začalo to na přelomu 19. a 20. století. V roce 1901 se narodil Josef, který ve třicátých letech minulého století položil základ rodinné tradici, jenž se točila a točí kolem masa. A další generace, i přes nepřízně v podobně hospodářské krize, komunismu a kolektivního vlastnictví, i novodobé hospodářské krizi, udrželi rodinnou tradici živou.
Řemeslo, podnikatelský duch a chuť budovat v rodině zůstal i přes to, že řemeslo a podnikání v řeznickém oboru je stále práce tvrdá. Do podnikání se zapojili další generace – syn Oldřicha Čejky Martin i dcera Eva. Byla nastavena celá řada automatizace procesů ve firmě, kterou mladá nastupující generace vidí jako klíčovou v dalším rozvoji podniku do budoucna.