Uzení studeným kouřem je tradiční způsob uchování ryb v severských zemích. Tento duhový pstruh pochází z Dánských ekologických chovů, které jdou proti proudu masové produkce a soustředí se na udržitelnost a kvalitu. Jsou hrdými držiteli cerfitikátů ASC.
Filet se marinuje v mořské soli, červené řepě, ginu, jalovci a dalším koření. Samotné uzení probíhá na bukovém/olšovém dřevě a trvá okolo 40 hodin při teplotě max. 25° C. FInální produkt má načervenalou barvu a příjemnou zemitě nasládlou chuť.
Chuť a textura
Intenzivní s jemnou texturou
Způsoby použití
přímá konzumace
Nutriční údaje na 100 g
Energie | 652 kJ / 156 kcal |
Tuky | 8 g |
Sacharidy | <0,5 g |
Bílkoviny | 21 g |
Sůl | 2,9 g |
Kdo náš už zná, tak ví, že my v Boxxi máme Island nejen v mrazáku, ale i v srdci. A stejně to mají Stanislav a Klára Trnečkovi. Standa se řemeslu uzení ryb naučil v islandském smokehousu, od vyhlášených producentů uzených pstruhů. Zkušenosti, tradiční způsob uzení a poctivý a zodpovědný přístup k produkci mu přirostl k srdci tak, že se rozhodl pro vybudování vlastního smokehousu. Zakotvil v Brně, kde má i svou ruční výrobnu a udírnu. Trnečka Smoked fish navazuje na severské dědictví tradičního uzení ryb studeným i teplým kouřem a klade důraz na poctivou ruční malovýrobu namísto mechanizované velkoprodukce. Díky bohatým zkušenostem, severské tradici, autenticity a citu pro detail dostanete vždy prvotřídní gastronomický zážitek.
Energetická hodnota | 652 kJ / 156 kcal |
Tuky | 8 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2,1 g |
Sacharidy | <0,5 g - z toho cukry <0,5 g |
Bílkoviny | 21 g |
Sůl | 2,9 g |
Alergeny | Obsahuje ryby. |
Složení | Pstruh duhový, jedlá sůl, marináda z červené řepy (červená řepa, koriandr, jalovec). |
Latinský název ryby | Oncorhynchus mykiss |
Obchodní označení | Pstruh uzený "cold smoked" - na řepě, chlazený, vakuově balený |
Hmotnost | 100 g |
Upozornění | Výrobek může obsahovat kosti. |
Způsob produkce | Farmový chov Dánsko |
Země původu | Česká republika |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Vyrobeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 1 - 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 1 - 4 °C | viz datum spotřeby. |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku. |