Pstruh uzený "cold smoked" - na řepě

Intenzivní s jemnou texturou

Uzení studeným kouřem je tradiční způsob uchování ryb v severských zemích. Tento duhový pstruh pochází z Dánských ekologických chovů, které jdou proti proudu masové produkce a soustředí se na udržitelnost a kvalitu. Jsou hrdými držiteli cerfitikátů ASC.

Filet se marinuje v mořské soli, červené řepě, ginu, jalovci a dalším koření. Samotné uzení probíhá na bukovém/olšovém dřevě a trvá okolo 40 hodin při teplotě max. 25° C. FInální produkt má načervenalou barvu a příjemnou zemitě nasládlou chuť.

159 Kč 100 g 1 590 Kč/kg

Možnosti doručení (volbu provedete v druhém kroku objednávky)


Dovézt domů (ČR)

Dovézt domů (Praha)

Do Boxxi house v Praze

Pstruh uzený "cold smoked" - na řepě plátky, chlazený, vakuově balený

Chuť a textura
Intenzivní s jemnou texturou

Způsob přípravy
Grilování -
Smažení -
Vaření v páře -
Pečení -

Způsoby použití
přímá konzumace

Nutriční údaje na 100 g

Energie 652 kJ / 156 kcal
Tuky 8 g
Sacharidy <0,5 g
Bílkoviny 21 g
Sůl 2,9 g

O původu

Kdo náš už zná, tak ví, že my v Boxxi máme Island nejen v mrazáku, ale i v srdci. A stejně to mají Stanislav a Klára Trnečkovi. Standa se řemeslu uzení ryb naučil v islandském smokehousu, od vyhlášených producentů uzených pstruhů. Zkušenosti, tradiční způsob uzení a poctivý a zodpovědný přístup k produkci mu přirostl k srdci tak, že se rozhodl pro vybudování vlastního smokehousu. Zakotvil v Brně, kde má i svou ruční výrobnu a udírnu. Trnečka Smoked fish navazuje na severské dědictví tradičního uzení ryb studeným i teplým kouřem a klade důraz na poctivou ruční malovýrobu namísto mechanizované velkoprodukce. Díky bohatým zkušenostem, severské tradici, autenticity a citu pro detail dostanete vždy prvotřídní gastronomický zážitek.

Podrobné informace

NUTRIČNÍ HODNOTY na 100 g výrobku

Energetická hodnota 652 kJ / 156 kcal
Tuky 8 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2,1 g
Sacharidy <0,5 g - z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny 21 g
Sůl 2,9 g

ALERGENY A SLOŽENÍ

Alergeny Obsahuje ryby.
Složení Pstruh duhový, jedlá sůl, marináda z červené řepy (červená řepa, koriandr, jalovec).

O PRODUKTU

Latinský název ryby Oncorhynchus mykiss
Obchodní označení Pstruh uzený "cold smoked" - na řepě, chlazený, vakuově balený
Hmotnost 100 g
Upozornění Výrobek může obsahovat kosti.

O VÝROBĚ

Způsob produkce Farmový chov Dánsko
Země původu Česká republika
Veterinární schvalovací č. uvedeno na obalu výrobku
Vyrobeno dne uvedeno na obalu výrobku

ZPŮSOB SKLADOVÁNÍ

Teplota skladování Skladujte při teplotě 1 - 4 °C. Po otevření ihned spotřebujte.
Uchování u spotřebitele
Chladnička 1 - 4 °C viz datum spotřeby.
Spotřebujte do uvedeno na obalu výrobku.