Není snad typičtější české ryby, než je pstruh duhový. Přestože je v Evropě známý jen chvíli (kolem roku 1880 byl dovezen z Ameriky), patří mezi nejoblíbenější sladkovodní ryby. Má jemné, křehké, bílé maso a jen málo kostí.
Delikátní ryba nepotřebuje příliš úprav. Pstruha můžete péct, grilovat, udit. Přidejte trošku másla a bylinek. S těmi si náramně rozumí.
Chuť a textura
Křehké, libové maso
Způsoby použití
grilování
smažení
pečení
vaření
Nutriční údaje na 100 g
Energie | 669 kJ / 160 kcal |
Tuky | 10 g |
Sacharidy | 0,1 g |
Bílkoviny | 19 g |
Sůl | 0,1 g |
Aquaponie spojuje pradávné přírodní principy s poznatky moderního světa. Je to vlastně farmaření budoucnosti. Jedná se o symbiózu chovu ryb s pěstováním rostlin v jednom recirkulačním systému. Funguje bez použití jakékoliv chemie a přidaných látek. Voda obohacená o rybí "hnojivo" se čerpá od ryb nahoru a zalévá rostliny, jejich kořenový systém vodu vyčistí a odstraní z ní všechny škodlivé látky. Čistá voda se vrací zpět k rybám, takže neustále cirkuluje dokola a tvoří uzavřený ekosystém. Díky plně uzavřenému cyklu je celá produkce šetrná a využívá minimální spotřebu vody. Úspora vody je až 95 % oproti běžnému zemědělství. Celý systém má minimální uhlíkovou stopu, a přesto může nabídnou celoročně stabilní produkci z ekologického provozu. Ryby nejsou krmeny antibiotiky, ani nepřijdou do kontaktu s žádnými chemikáliemi.
Energetická hodnota | 669 kJ / 160 kcal |
Tuky | 10 g - z toho nasycené mastné kyseliny 2 g |
Sacharidy | 0,1 g - z toho cukry 0 g |
Bílkoviny | 19 g |
Sůl | 0,1 g |
(zdroj www.kaloricketabulky.cz, pozn. Nutriční údaje se mohou v závislosti na původu, ročním období a dalších přirozených faktorech lišit od uvedených.) |
Alergeny | Obsahuje ryby. |
Složení | Pstruh duhový. |
Latinský název ryby | Oncorhynchus mykiss |
Obchodní označení | Pstruh duhový, celý, kuchaný, chlazený, vakuově balený |
Hmotnost | 300 g |
Návod na přípravu | Výrobek je určen k tepelné úpravě. |
Upozornění | Výrobek obsahuje kosti. |
Způsob produkce | Aquaponická farma |
Země odchovu | Česká republika |
Země původu | Česká republika |
Veterinární schvalovací č. | uvedeno na obalu výrobku |
Vyrobeno dne | uvedeno na obalu výrobku |
Teplota skladování | Skladujte při teplotě 0 - 5 °C. Po otevření ihned spotřebujte. |
Uchování u spotřebitele | |
Chladnička 0 - 5 °C | viz datum spotřeby. |
Spotřebujte do | uvedeno na obalu výrobku. |